
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Frittata med æble og bacon
Frittata med æble og bacon
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kan man bruge æbler i varm mad?? Øh ja, det kan du dæleme tro. Du får her GoCooks opskrift på frittata med et twist. De små æblestykker giver denne frittata den helt rigtige skønne Italiano smag. Og med lidt bacon på toppen, så er der lækker æggekage til dig!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frittata med æble og bacon
Fyld
600 g. kartofler
900 g. kartofler
300 g. kartofler
2 spsk. olie
2 jordskokker
3 jordskokker
1 jordskok
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 æble
1 ½ æble
½ æble
100 g. bacon i tern
150 g. bacon i tern
50 g. bacon i tern
Æggemasse
5 æg
8 æg
3 æg
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 knivspidser peber
3 knivspidser peber
1 knivspids peber
evt. 1 tsk. tørret timian
evt. 1 ½ tsk. tørret timian
evt. ½ tsk. tørret timian
2 tsk. olie til pensling
3 tsk. olie til pensling
1 tsk. olie til pensling
Topping
2 tomater
1 tomat
½ dl. purløg
1 dl. purløg
2 spsk. purløg

Kartoffel

Kokosolie

Jordskok

Løg

Æble

Bacon i tern

Æg

Mælk

Salt

Peber

Timian (tørret)

Olie - smagsneutral

Tomat

Purløg
Køkkenredskaber til frittata med æble og bacon
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
2 mellemstore skåle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 stegepande
1 spatel
1 ovnfast fad
1 kop
1 piskeris
1 viskestykke
1 lille skål
1 lille skarp kniv
1 grøntsagsbørste

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Mellem røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske

Teske

Decilitermål

Stegepande

Spatel

Ovnfast fad

Kop

Piskeris

Viskestykke

Lille røreskål

Urtekniv

Grøntsagsbørste
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig varme.
4.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
5.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl kartoflerne i vandet.
6.
Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på skærebrættet.
7.
Skær kartoflerne i tynde skiver.
8.
Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem.
Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem. Tag stegepanden væk fra varmen, men lad kartoflerne blive på den.
Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem. Tag stegepanden væk fra varmen, men lad kartoflerne blive på den.
9.
Skrub jordskokkerne. Skær dem i meget tynde skiver. Se videoen.
Skrub jordskokkerne. Skær dem i meget tynde skiver. Se videoen.
Skrub jordskokken. Skær den i meget tynde skiver. Se videoen.
10.
Pil, og hak løget.
11.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
12.
Bland æbletern, jordskok-skiver og løg sammen med de stegte kartofler på stegepanden.
Æggemasse:
13.
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
14.
Pisk mælk, salt, peber og eventuelt timian i æggene. Se videoen.
Bag frittata:
15.
Smør et fad med olie.
16.
Hæld kartoffel-blandingen i fadet.
17.
Hæld ægge-blandingen over kartoflerne. Tryk det hele lidt fladt med en stor grydeske eller spatel, og drys med bacontern.
18.
Bag frittataen i cirka 25 minutter, til æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.
Tilbehør:
19.
Skyl tomaten, og skær den i tern.
20.
Kom koldt vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke.
21.
Hak purløget fint. Se videoen.
22.
Bland tomat og purløg sammen i en lille skål.
23.
Tag frittataen ud af ovnen. Mærk med en lille skarp kniv, om æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.
24.
Fordel tomater og purløg ovenpå frittataen lige før servering.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1816 kJ / 434 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt 2,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer