- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Friterede broccoli med aioli
Friterede broccoli med aioli
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Svær
Årh! Her får du dig virkelig noget af en lækkerbisken af en opskrift. Server dine fritterede broccoli som forret, tilbehør eller bare en dødlækker snack.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til friterede broccoli med aioli
Aioli
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
3 pasteuriserede æggeblommer (1 ½bæger)
1 pasteuriseret æggeblomme (1 bæger)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids sennep
1 ½ knivspids sennep
½ knivspids sennep
½ tsk. eddike
¾ tsk. eddike
¼ tsk. eddike
2 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
3 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
1 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
3 fed hvidløg
4 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 ½ spsk. creme fraiche
2 ¼ spsk. creme fraiche
¾ spsk. creme fraiche
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Fritering
½ l. smagsneutral olie eller fritureolie
½ l. smagsneutral olie eller fritureolie
½ l. smagsneutral olie eller fritureolie
400 g. broccoli
400 g. broccoli
400 g. broccoli
Dej
250 g. hvedemel
375 g. hvedemel
125 g. hvedemel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
33 cl. øl (f.eks. hvidtøl)
50 cl. øl (f.eks. hvidtøl)
2 dl. øl (f.eks. hvidtøl)
Æggeblommer (pasteuriserede)
Salt
Sennep
Eddike - lagereddike
Vindruekerneolie
Hvidløg
Creme fraiche
Peber
Fritureolie
Broccoli
Hvedemel
Hvidtøl
Køkkenredskaber til friterede broccoli med aioli
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
2 store skåle
1 håndmikser
1 urtekniv
1 hvidløgspresser
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 stor gryde
1 piskeris
1 grilltang
1 gaffel
1 tallerken
Madpakkepapir
Teske
Decilitermål
Spiseske
Køkkenvægt
Stor røreskål
Håndmixer
Urtekniv
Hvidløgspresser
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Stor gryde
Piskeris
Grilltang
Gaffel
Middagstallerken
Madpapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Aioli:
3.
Kom æggeblommerne, salt, sennep og eddike op i en stor skål. Pisk det sammen med en håndmikser.
4.
Hæld olie i skålen i en meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive til en tyk mayonnaise.
5.
Pil og pres hvidløgene med en hvidløgspresser. Se videoen.
6.
Rør det pressede hvidløg og cremefraichen i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
Fritering:
7.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter – du skal bruge stilken, men ikke stokken fra broccolien. Se videoen.
8.
Kom olien til fritering i en stor gryde. Stil den på middelhøj varme, og lad den stille og roligt varme op til 180 grader. Brug et termometer til at finde ud af, om temperaturen er rigtig.
Dej:
9.
Kom mel, salt og peber i en stor skål, og bland det sammen.
10.
Tilsæt øllen lidt efter lidt, og pisk med et piskeris imens.
Fritering fortsat:
11.
Når olien er varm, så dyp hver broccoli-buket i dejen med en gaffel eller pincet.
12.
Tag så broccoli-buketten med dej på, og dyp den forsigtigt ned i den varme fritureolie. Brug en gaffel eller pincet, og hold fast i broccoli-buketten, indtil olien syder om det, så kan du slippe. Husk at gøre dette, så de ikke synker til bunds og sætter sig fast i bunden af gryden. Få eventuelt hjælp af en voksen til at fritere.
13.
Friter broccoli-buketterne med dej i 2-4 minutter, alt efter hvor store dine buketter er. Når dejen bliver gylden på begge sider, så er de færdige.
14.
Kom dem over på et stykke madpapir, og lad dem dryppe af. Når alle broccoli-buketter er friteret, så spis dem med aioli til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3053 kJ / 730 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 4,1 g
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer