Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom sødmælk i en mellemstor gryde. Varm den op, til sødmælken næsten koger. Hold hele tiden øje med den, da den let kan koge over.

4.

Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.

5.

Hæld ufiltreret æblemost i den varme sødmælk, mens du rører rundt med en røreske.

6.

Lad gryden stå med låg på i cirka 5 minutter, til der er kommet små, hvide klumper. Nu er mælken ikke længere hvid, men er blevet klar.

7.

Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.
Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.
Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.

8.

Nu har du din friskost tilbage i sien. Lad den stå og køle af.

9.

Gem din friskost på køl i en bøtte med låg på.

Næringsindhold per portion

Energi: 597 kJ / 143 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 3,8 g.

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 30 min