
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Æbler>
- Friskost med æblesmag
Friskost med æblesmag
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det er super nemt at lave sin egen friskost. Du skal kun bruge mælk og den smag, friskosten skal have; her er det æblemost. Prøv selv!
Opskriften giver friskost til cirka 6 madder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til friskost med æblesmag
Ingredienser
1 l. sødmælk
1 ½ l. sødmæk
½ l. sødmælk
5 dl. ufiltreret æblemost
7 ½ dl. ufiltreret æblemost
2 ½ dl. ufiltreret æblemost

Sødmælk

Æblemost
Køkkenredskaber til friskost med æblesmag
1 decilitermål
1 mellemstor gryde
1 røreske
1 grydelåg
1 stor skål
1 si

Decilitermål

Mellem gryde

Røreske

Grydelåg

Stor røreskål

Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom sødmælk i en mellemstor gryde. Varm den op, til sødmælken næsten koger. Hold hele tiden øje med den, da den let kan koge over.
4.
Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.
5.
Hæld ufiltreret æblemost i den varme sødmælk, mens du rører rundt med en røreske.
6.
Lad gryden stå med låg på i cirka 5 minutter, til der er kommet små, hvide klumper. Nu er mælken ikke længere hvid, men er blevet klar.
7.
Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.
Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.
Tag en stor skål, og læg en si over skålen. Hæld blandingen ned i sien, og lad væsken dryppe fra.
8.
Nu har du din friskost tilbage i sien. Lad den stå og køle af.
9.
Gem din friskost på køl i en bøtte med låg på.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 597 kJ / 143 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 3,8 g.
Kostfibre: 0 %