
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fransk muslingegryde
Fransk muslingegryde
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mikkel besøger byens kok i La Rochelle i Vestfrankrig:
"Der findes ikke noget bedre end mad, man ved er helt frisk! Så nu, hvor jeg endelig er kommet ud til havet her i Frankrig, er det bare med at nyde nogle af alle de lækre skaldyr, der næsten hentes direkte op af vandet og på tallerkenen. Franskmændene er helt vilde med blåmuslinger og elsker at spise dem med masser af pommes frites til. Vi har heldigvis også masser af gode muslinger i havene omkring Danmark. Lækkert!"
Tip: Server muslingerne som en mesterkok, og lav lækre, hjemmelavede govflutes som tilbehør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk muslingegryde
Ingredienser:
3 dl æblejuice
4 ½ dl æblejuice
1 ½ dl æblejuice
3 skalotteløg
4 ½ skalotteløg
1 ½ skalotteløg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 dl frisk persille
1 ½ dl frisk persille
½ dl frisk persille
1 spsk. tørret timian (5 stilke frisk timian)
1 ½ spsk. tørret timian (7 stilke frisk timian)
½ spsk. tørret timian (2 stilke frisk timian)
2 kg. blåmuslinger
3 kg. blåmuslinger
1 kg. blåmuslinger
8 skiver fuldkornsbrød
12 skiver fuldkornsbrød
4 skiver fuldkornsbrød

Æblemost

Skalotteløg

Hvidløg

Persille

Timian (frisk)

Blåmusling

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber: til fransk muslingegryde
1 decilitermål
1 lille røreskål
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 brødkniv

Decilitermål

Røreskål

Stor skål

Viskestykke

Skærebræt

Lille skarp kniv

Stor gryde

Grydelåg

Grydeske

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Hæld æblejuicen i en skål.
4.
Pil skalotteløgene og hak dem fint. Se videoen.
Pil skalotteløg og hak dem fint. Se videoen.
5.
Pil hvidløgene og hak dem fint. Se videoen.
Pil hvidløg og hak det fint. Se videoen.
6.
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
7.
Kom hakket løg, hvidløg, persille og timian i skålen med æblejuicen, og lad det trække, mens du ordner muslingerne.
8.
Skyl muslingerne i koldt vand. Hvis skallen er i stykker, skal du smide muslingen i skraldespanden.
9.
Se efter, om muslingerne er lukkede. Hvis skallen ikke er helt lukket, skal du banke muslingen mod bordpladen. Så skal den lukke sig helt, inden der er gået to minutter. Hvis muslingen stadig er åben efter to minutter, skal du smide den ud.
10.
Fjern ”skæg” og snavs med en kniv.
11.
Hæld de rensede muslinger op i en stor gryde.
12.
Hæld æblejuice-blandingen over muslingerne.
13.
Læg låg på gryden.
14.
Sæt gryden på kogepladen, og skru helt op for varmen.
15.
Lad gryden stå på varmen i cirka 6 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Du kan se, når muslingerne er færdige, for så åbner de sig. Hvis nogle af muslingerne ikke har åbnet sig, skal de smides ud.
16.
Servér muslingerne i dybe tallerkener med noget lækkert brød til. God fornøjelse, skipper!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2618 kJ / 625 kcal
Protein: 42 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 17 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer