1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Fransk muslingegryde

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Hæld æblejuicen i en skål.

4.

Pil skalotteløgene og hak dem fint. Se videoen.
Pil skalotteløg og hak dem fint. Se videoen.

5.

Pil hvidløgene og hak dem fint. Se videoen.
Pil hvidløg og hak det fint. Se videoen.

6.

Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.

7.

Kom hakket løg, hvidløg, persille og timian i skålen med æblejuicen, og lad det trække, mens du ordner muslingerne.

8.

Skyl muslingerne i koldt vand. Hvis skallen er i stykker, skal du smide muslingen i skraldespanden.

9.

Se efter, om muslingerne er lukkede. Hvis skallen ikke er helt lukket, skal du banke muslingen mod bordpladen. Så skal den lukke sig helt, inden der er gået to minutter. Hvis muslingen stadig er åben efter to minutter, skal du smide den ud.

10.

Fjern ”skæg” og snavs med en kniv.

11.

Hæld de rensede muslinger op i en stor gryde.

12.

Hæld æblejuice-blandingen over muslingerne.

13.

Læg låg på gryden.

14.

Sæt gryden på kogepladen, og skru helt op for varmen.

15.

Lad gryden stå på varmen i cirka 6 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Du kan se, når muslingerne er færdige, for så åbner de sig. Hvis nogle af muslingerne ikke har åbnet sig, skal de smides ud.

16.

Servér muslingerne i dybe tallerkener med noget lækkert brød til. God fornøjelse, skipper!

Næringsindhold per portion

Energi: 2618 kJ / 625 kcal

Protein: 42 %

Kulhydrat: 41 %

Fedt: 17 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min