- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Fransk galette med spinat og feta
Fransk galette med spinat og feta
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Galette er en fransk ret, der minder lidt om pizza. Du kan fylde din galette med alt muligt forskelligt, og så er det en superlækker ting at få med på madpakken!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk galette med spinat og feta
Bund:
200 g. yoghurt naturel
300 g. yoghurt naturel
100 g. yoghurt naturel
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
120 g. hvedemel
180 g. hvedemel
60 g. hvedemel
lidt ekstra hvedemel til udrulning af dejen
Fyld:
200 g. frisk spinat
300 g. frisk spinat
100 g. frisk spinat
1 lille løg
1 mellemstort løg
½ lille løg
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. olie til stegning
1½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
100 g. feta
150 g. feta
50 g. feta
2 æg
3 æg
1 æg
4 spsk. creme fraiche
6 spsk. creme fraiche
2 spsk. creme fraiche
1 tsk. rosmarin
1½ tsk. rosmarin
½ tsk. rosmarin
2 kartofler eller 1 bagekartoffel
3 kartofler eller 1½ bagekartoffel
1 kartofler eller ½ bagekartoffel
evt. 150 g. kogt eller stegt kyllingebryst
evt. 225 g. kogt eller stegt kyllingebryst
evt. 75 g. kogt eller stegt kyllingebryst
60 g. revet ost
90 g. revet ost
30 g. revet ost
1 spsk. olie til pensling
1½ spsk. olie til pensling
½ spsk. olie til pensling
Yoghurt naturel
Olie - smagsneutral
Salt
Grahamsmel
Hvedemel
Babyspinat
Løg
Hvidløg
Peber
Fetaost
Æg
Creme fraiche
Rosmarin (frisk)
Bagekartoffel
Kyllingebryst
Revet ost
Køkkenredskaber: til fransk galette med spinat og feta
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kniv
2 mellemstore skåle
1 stor skål
1 rent viskestykke
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 stegepande
1 røreske
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 kop
1 kartoffelskræller
1 mandolinjern
1 kagerulle
2 ark bagepapir
3 ark bagepapir
1 ark bagepapir
2 bageplader
3 bageplader
1 bageplade
1 lille skål
1 pensel
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Kniv bestik
Mellem røreskål
Stor røreskål
Viskestykke
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Stegepande
Røreske
Hvidløgspresser
Gaffel
Kop
Kartoffelskræller
Mandolinjern
Kagerulle
Bagepapir
Bageplade
Lille røreskål
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bund:
3.
Bland yoghurt, olie, salt, grahamsmel og hvedemel sammen i en mellemstor skål. Ælt det, til dejen hænger sammen.
4.
Sæt dejen i køleskabet til senere.
Fyld:
5.
Vask spinaten grundigt i en stor skål med vand, og tør den med et rent viskestykke.
6.
Pil løget, og hak det fint.
7.
Pil hvidløget.
8.
Svits hakket løg i olien på en pande ved middelhøj varme i 1 minut.
9.
Tilsæt spinaten, og lad den stege med, til den er faldet helt sammen.
10.
Pres hvidløget, og lad det stege med i 1 minut. Se videoen.
11.
Tilsæt salt og peber, og sluk for varmen.
12.
Kom fetaen op i en mellemstor skål, og mos den med en gaffel.
13.
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen med feta. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen med feta. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og kom det op i skålen med feta. Vask hænder, når du har rørt rå æg. Se videoen.
14.
Kom creme fraiche og rosmarin i skålen, og bland det hele sammen med gaflen.
15.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynd skiver på et mandolinjern. Det skal ikke være den tyndeste indstilling. Se videoen.
Skræl kartoflen, og skær den i tynd skiver på et mandolinjern. Det skal ikke være den tyndeste indstilling. Se videoen.
16.
Du kan også skære kartoflerne i tynde skiver med en skarp kniv. Husk at bruge bjørnekloen. Se videoen.
Du kan også skære kartoflen i tynde skiver med en skarp kniv. Husk at bruge bjørnekloen. Se videoen.
Samle galette:
17.
Kom bagepapir på to bageplader.
Kom bagepapir på tre bageplader.
Kom bagepapir på en bageplade.
18.
Tænd ovnen på 200 grader.
19.
Del dejen i fire lige store stykker, og rul dem til kugler.
Del dejen i seks lige store stykker, og rul dem til kugler.
Del dejen i to lige store stykker, og rul dem til kugler.
20.
Rul hver dejklump ud, så den får en diameter på 20-25 centimeter.
21.
Kom to stykker dej på hver bageplade.
Kom to stykker dej på hver bageplade.
Kom de to stykker dej på bagepladen.
22.
Fordel fetablandingen på de fire bunde, og smør det ud. Lad 3-5 centimeter ud til kanten være fri.
Fordel fetablandingen på de seks bunde, og smør det ud. Lad 3-5 centimeter ud til kanten være fri.
Fordel fetablandingen på de to bunde, og smør det ud. Lad 3-5 centimeter ud til kanten være fri.
23.
Fordel kartoffelskiverne i ét lag på fetacremen, og kom spinatblandingen ovenpå.
24.
Fordel eventuelt stykker af stegt kyllingebryst ovenpå spinaten.
25.
Drys lidt ost på toppen.
26.
Fold kanterne af dejen ind over fyldet, og pensl kanterne med lidt olie.
27.
Bag galetterne i 20-25 minutter, til bundene er blevet brune og sprøde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2549 kJ / 609 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 10 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer