
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt og kartofler>
- Forkogte rødbeder
Forkogte rødbeder
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem

Forkogte rødbeder kan benyttes til mange forskellige retter. De kan fx syltes, blendes til hummus, pesto eller deller, bruges i en salat, i en sandwich... Ja det er jo nærmest kun fantasien der sætter grænser.
Tip: Du kan "nøjes" med at koge det antal rødbeder du skal bruge. Opskriften er kun vejledende.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til forkogte rødbeder
Forkogte rødbeder:
500 g. rødbeder
750 g. rødbeder
250 g. rødbeder
Vand til at koge rødbeder

Rødbede

Vand
Køkkenredskaber til forkogte rødbeder
1 køkkenvægt
1 grøntsagsbørste
1 stor gryde med låg
1 dørslag
1 lille skarp kniv
1 skærebræt

Køkkenvægt

Grøntsagsbørste

Stor gryde

Dørslag

Lille skarp kniv

Skærebræt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forkogte rødbeder:
3.
Skrub rødbederne rene med en grøntsagsbørste. Skyl dem i koldt vand.
4.
Kom rødbederne op i en gryde, og dæk dem med vand. Bring det i kog, og lad rødbederne koge i 45 minutter.
5.
Hæld det kogende vand fra rødbederne gennem et dørslag. Kom rødbederne tilbage i gryden, og fyld den med koldt vand, så rødbederne kan køle af.
6.
Skær top og rodspids af rødbederne. Gnid skrællen af.
7.
Nu er de forkogte rødbeder klar.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 268 kJ / 64 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 73 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 9 %