1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Tilbehør >
  5. Grønt >
  6. Kogte rødbeder

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kogte rødbeder:

3.

Skrub rødbederne rene med en grøntsagsbørste. Skyl dem i koldt vand.

4.

Kom rødbederne op i en gryde, og dæk dem med vand. Bring det i kog, og lad rødbederne koge i 45 minutter.

5.

Hæld det kogende vand fra rødbederne gennem et dørslag. Kom rødbederne tilbage i gryden, og fyld den med koldt vand, så rødbederne kan køle af.

6.

Skær top og rodspids af rødbederne. Gnid skrællen af med fingrene.

7.

Nu er de kogte rødbeder klar.

Næringsindhold per portion

Energi: 151 kJ / 36 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 64 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 19 %

Inspiration

Bagte kartofler med hytteost

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 10 min

Rodfritter med timian

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Salat med sød kartoffel og pesto

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Kogte edamamebønner

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 10 min

Arbejdstid: 5 min