- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Pasta, ris og nudler >
- Ris og nudler >
- Forårsruller med risnudler
Forårsruller med risnudler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 83 min.
Sværhedsgrad: Medium
 
Direkte fra china-boxen får du her opskriften på sprøde, lækre, amme-namse forårsruller. Jo, dem kan man godt lave selv. Og de smager mmmmmmm…
Tip: Du kan udelade bambusskud. Og skal det hele gå lidt hurtigere, kan du bruge filodej eller forårsrulle-plader fra frost i stedet for.
Forårsruller med svinekød giver cirka 3,9 kg CO2/kg måltid. Det er 3 gange mere CO2 end danske forårsruller. Så prøv den også! (Kilde: CONCITO's klimadatabase, 2021)
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til forårsruller med risnudler
Forårsrulledej:
100 g. grahams-mel
150 g. grahams-mel
50 g. grahams-mel
100 g. hvedemel
150 g. hvedemel
50 g. hvedemel
100 g. majsstivelse
150 g. majsstivelse
50 g. majsstivelse
2 æg
3 æg
1 æg
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 spsk. olie
3 tsk. olie
1 spsk. olie
4 spsk. olie til stegning
3 tsk. olie
1 spsk. olie
Fyld:
½ løg
¾ løg
¼ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ gulerod
¾ gulerod
¼ gulerod
25 g. champignon
37 g. champignon
12 g. champignon
25 g. risnudler
37 g. risnudler
12 g. risnudler
200 g. hakket grisekød
300 g. hakket grisekød
100 g. hakket grisekød
50 g. bambusskud i strimler
75 g. bambusskud i strimler
25 g. bambusskud i strimler
4 spsk. olie til stegning
6 spsk. olie til stegning
2 spsk. olie til stegning
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
50 g. bønnespirer
75 g. bønnespirer
25 g. bønnespirer
2 spsk. soja
 
Grahamsmel
 
Hvedemel
 
Majsstivelse
 
Æg
 
Vand
 
Salt
 
Olie - smagsneutral
 
Løg
 
Hvidløg
 
Gulerod
 
Champignon
 
Nudler (ris)
 
Hakket grisekød
 
Bambusskud
 
Sukker
 
Peber
 
Bønnespirer
 
Soja
Køkkenredskaber til forårsruller med risnudler
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
2 store skåle
1 håndmixer
1 stegepande
1 paletkniv
1 bagepensel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 elkedel
1 røreske
1 wok
 
Køkkenvægt
 
Decilitermål
 
Teske
 
Spiseske
 
Stor røreskål
 
Håndmixer
 
Stegepande
 
Paletkniv
 
Bagepensel
 
Skærebræt
 
Stor skarp kniv - kokkekniv
 
Rivejern
 
Elkedel
 
Røreske
 
Wok
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forårsrulledej:
3.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
Fyld:
9.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
10.
Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
11.
12.
13.
Bland svampe, løg, hvidløg, gulerod, nudler, hakket svinekød og bambusskud i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
14.
Kom olie i en wok. Varm den op til høj varme. Kom fyldet i wokken og steg det i 5-6 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt.
15.
Kom soja, sukker, salt og peber i wokken.
16.
Rul forårsrullerne:
17.
18.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 2607 kJ / 623 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 1,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
Vietnamesiske forårsruller med kyllingespyd
Sværhedsgrad: Nem
Samlet tid: 35 min.
Arbejdstid: 35 min.
 
 
 
 
 
 
 
 
