
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fiskefrikassé
Fiskefrikassé
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Medium

En rigtig mormor-ret, der er perfekt til dig, der måske ikke lige synes, at fisk på menuen står øverst på ønskesedlen. Riiigeligt med lækker sovs hjælper på det meste ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskefrikassé
Kartofler:
1 kg. nye kartofler
1 ½ kg. nye kartofler
500 g. nye kartofler
Ca. 2 l. vand
Ca. 3 l. vand
Ca. 1 l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Fiskefrikassé:
4 stykker lys- eller mørksej
6 stykker lys- eller mørksej
2 stykker lys- eller mørksej
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
1 bundt grønne asparges
1 ½ bundt grønne asparges
½ bundt grønne asparges
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
1 terning fiskebouillon
1 ½ terning fiskebouillon
½ terning fiskebouillon
2 dl. kogevand fra kartoflerne
3 dl. kogevand fra kartoflerne
1 dl. kogevand fra kartoflerne
½ dl. hvidvinseddike
¾ dl. hvidvinseddike
¼ dl. hvidvinseddike
2 ½ dl. madlavningsfløde eller mælk
3 ¾ dl. madlavningsfløde eller mælk
1 ¼ dl. madlavningsfløde eller mælk
100 g. ærter
150 g. ærter
50 g. ærter
1 spsk. majsstivelse
1 ½ spsk. majsstivelse
½ spsk. majsstivelse
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Kartoffel

Vand

Salt

Lyssej (filet)

Hvidløg

Gulerod

Grønne asparges

Forårsløg

Fiskebouillon

Kogevand

Hvidvinseddike

Madlavningsfløde

Ærter

Majsstivelse

Peber
Køkkenredskaber til fiskefrikassé
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 grøntsagsbørste
1 stor gryde med låg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 sauterpande eller en mellemstor gryde
1 paletkniv
1 tallerken
1 piskeris
1 grydeske
1 lille gryde
1 melryster

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Grøntsagsbørste

Stor gryde

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Sauterpande

Paletkniv

Middagstallerken

Piskeris

Grydeske

Lille gryde

Melryster
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge kartofler:
3.
Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem. Se videoen.
4.
Kom kartoflerne i en mellemstor gryde, hæld vand på, til det dækker. Kom salt ved. Tænd for middel varme, og læg låg på. Når vandet koger, så lad dem koge i cirka 15-20 minutter, eller indtil de er møre. Du kan tjekke, om de er møre, ved at stikke en kniv i og se, om de hænger ved. Se videoen.
Fiskefrikassé:
5.
Skær fisken i tern på cirka 4x4 centimeter.
6.
Pil og hak hvidløg fint. Se videoen.
7.
Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
8.
Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i små stykker. Se videoen.
9.
Skær bund af forårsløgene samt den grønne top. Skær forårsløgene i små ringe.
10.
Tag 2 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
Tag 3 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
Tag 1 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
11.
Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 2 ½ deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
Kom fiskeboullion-vandet, hvidvinseddike, hvidløg og 1 deciliter af madlavningsfløden i en gryde, eller en pande med høje kanter. Tænd for middel varme, og bring det i kog.
12.
Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.
13.
Kom 4 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.
Kom 6 deciliter vand i en gryde. Tænd for middel varme. Når vandet koger, kom så aspargesstykker, ærter og gulerodstern i gryden, og blanchér dem i cirka 3 minutter. Hæld vandet fra grøntsagerne gennem en si.
14.
Ryst den sidste ½ deciliter madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.
Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.
Ryst den sidste madlavningsfløde og majsstivelse sammen i en meljævner, og rør den i sovsen. Sovsen skal være godt tyk, inden du skal komme grøntsagerne i. Se videoen.
15.
Kom de kogte grøntsager og forårsløgene over i sovsen, og rør det godt sammen.
16.
Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.
17.
Servér frikassén med kartoflerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1790 kJ / 428 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer