- >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Fisk og skaldyr >
- Fiskefrikassé
Fiskefrikassé
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Medium

En rigtig mormor-ret, der er perfekt til dig, der måske ikke lige synes, at fisk på menuen står øverst på ønskesedlen. Riiigeligt med lækker sovs hjælper på det meste ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiskefrikassé
Kartofler:
1 kg. nye kartofler
1 ½ kg. nye kartofler
500 g. nye kartofler
Ca. 2 l. vand
Ca. 3 l. vand
Ca. 1 l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Fiskefrikassé:
4 stykker lys- eller mørksej
6 stykker lys- eller mørksej
2 stykker lys- eller mørksej
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
1 bundt grønne asparges
1 ½ bundt grønne asparges
½ bundt grønne asparges
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
1 terning fiskebouillon
1 ½ terning fiskebouillon
½ terning fiskebouillon
2 dl. kogevand fra kartoflerne
3 dl. kogevand fra kartoflerne
1 dl. kogevand fra kartoflerne
½ dl. hvidvinseddike
¾ dl. hvidvinseddike
¼ dl. hvidvinseddike
2 ½ dl. madlavningsfløde eller mælk
3 ¾ dl. madlavningsfløde eller mælk
1 ¼ dl. madlavningsfløde eller mælk
100 g. ærter
150 g. ærter
50 g. ærter
1 spsk. majsstivelse
1 ½ spsk. majsstivelse
½ spsk. majsstivelse
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Kartoffel

Vand

Salt

Lyssej (filet)

Hvidløg

Gulerod

Grønne asparges

Forårsløg

Fiskebouillon

Kogevand

Hvidvinseddike

Madlavningsfløde

Ærter

Majsstivelse

Peber
Køkkenredskaber til fiskefrikassé
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 grøntsagsbørste
1 stor gryde med låg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 sauterpande eller en mellemstor gryde
1 paletkniv
1 tallerken
1 piskeris
1 grydeske
1 lille gryde
1 melryster

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Grøntsagsbørste

Stor gryde

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Sauterpande

Paletkniv

Middagstallerken

Piskeris

Grydeske

Lille gryde

Melryster
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge kartofler:
3.
Skyl og børst jorden af kartoflerne. De behøver ikke at blive skrællet. Hvis du bedst kan lide kartofler uden skræl, så skræller du dem. Se videoen.
4.
Fiskefrikassé:
5.
6.
7.
Skyl grøntsagerne. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
8.
9.
10.
Tag 2 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
Tag 3 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
Tag 1 deciliter af kartoffelvandet fra med en suppeøser, så du ikke brænder dig. Kom fiskeboullionen i vandet, og rør rundt, så den opløses.
11.
12.
Når det koger, så læg forsigtigt fiske-stykkerne ned i gryden med en paletkniv. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Skru ned på lav varme, og lad fiskestykkerne simre i cirka 4-5 minutter. Når fisken er færdig, tager du den op af væsken. Fortsæt med at koge væsken lidt ind, den skal du bruge til sovsen.
13.
14.
15.
16.
Smag sovsen til med salt og peber. Læg fisken på toppen.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1790 kJ / 428 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer