Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Chips:

3.

Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Vask, eller skræl kartoflerne. Se videoen.

5.

Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.

6.

Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt, så kartoflerne bliver dækket af olie. Brug hænderne.

7.

Drys salt over kartoflerne.

8.

Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.

Fish:

9.

Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

10.

Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Se videoen.

11.

Kom rasp i en anden dyb tallerken.

12.

Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå ægget ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

13.

Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.

14.

Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen, og til sidst i raspen. Torskestykkerne skal være dækket på alle sider.

15.

Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet. Vask hænder.

16.

Smelt smørret på en stegepande. Se videoen.

17.

Læg torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde. Servér med dine hjemmelavede pommes frites.

Næringsindhold per portion

Energi: 2140 kJ / 510 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 33 %

Heraf mættet fedt 4,7 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Panering

Panering

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Rundfisk, panere og stege torsk

Rundfisk, panere og stege torsk

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min