
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fish n' chips
Fish and chips
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis fish and chips med med hjemmelavet remoulade og ketchup eller brug den færdige. Og server kun dine fish n chips i avispapir, der er beregnet til mad. De rigtige aviser har tryksværte, der ikke er gode for maden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fish n' chips
Chips
1 ½ kg. kartofler
2 ¼ kg. kartofler
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
Fisk
450 g. torsk, filet
675 g. torsk, filet
225 g. torsk, filet
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
¼ tsk. peber
1 dl rasp
1 ½ dl rasp
½ dl rasp
2 æg
3 æg
1 æg
25 g. smør
37 g. smør
12 g. smør

Kartoffel

Olie - smagsneutral

Salt

Torsk

Hvedemel

Peber

Rasp

Æg

Smør
Køkkenredskaber til fish n' chips
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 bageplade
1 bagepapir
1 grydeske
3 dybe tallerkner
1 gaffel
1 stegepande
1 paletkniv
2 tallerkner

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Bageplade

Bagepapir

Grydeske

Dyb tallerken

Gaffel

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chips:
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Vask, eller skræl kartoflerne. Se videoen.
5.
Skær kartoflerne ud i lange stave, så de ligner pommes frites. Kom kartoflerne på bagepladen.
6.
Hæld olien over kartoflerne, og vend rundt, så kartoflerne bliver dækket af olie. Brug hænderne.
7.
Drys salt over kartoflerne.
8.
Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag kartoffelchipsene i cirka 1 time, til de er gyldne og sprøde. Vend kartoflerne med en spatel eller grydeske undervejs.
Fish:
9.
Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
10.
Kom mel i en dyb tallerken, og bland det med salt og peber. Se videoen.
11.
Kom rasp i en anden dyb tallerken.
12.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
13.
Stil de tre tallerkener ved siden af hinanden i rækkefølgen: Melblanding, æggemasse, rasp.
14.
Vend torskestykkerne i melblandingen, derefter i æggeblandingen, og til sidst i raspen. Torskestykkerne skal være dækket på alle sider.
15.
Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet. Vask hænder.
16.
Smelt smørret på en stegepande. Se videoen.
17.
Læg torskestykkerne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter på den anden side, til de er gyldne og sprøde. Servér med dine hjemmelavede pommes frites.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2140 kJ / 510 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt 4,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer