- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fish n' chips
Fish and chips
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Fish n´ chips er lækker, sprødstegt fisk serveret med kartofler i både. Spis fish and chips med med hjemmelavet remoulade og ketchup eller brug den færdige. Og server kun dine fish n chips i avispapir, der er beregnet til mad. De rigtige aviser har tryksværte, der ikke er gode for maden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fish n' chips
Chips
1 ½ kg. kartofler
2 ¼ kg. kartofler
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
Fisk
450 g. torsk, filet
675 g. torsk, filet
225 g. torsk, filet
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
¼ tsk. peber
1 dl rasp
1 ½ dl rasp
½ dl rasp
2 æg
3 æg
1 æg
25 g. smør
37 g. smør
12 g. smør
Kartoffel
Olie - smagsneutral
Salt
Torsk
Hvedemel
Peber
Rasp
Æg
Smør
Køkkenredskaber til fish n' chips
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 bageplade
1 bagepapir
1 grydeske
3 dybe tallerkner
1 gaffel
1 stegepande
1 paletkniv
2 tallerkner
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Bageplade
Bagepapir
Grydeske
Dyb tallerken
Gaffel
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chips:
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Vask, eller skræl kartoflerne. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
Fish:
9.
Skær torsken i stykker på cirka 3 x 5 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
10.
11.
12.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i et glas. Kom derefter ægget op i en dyb tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
13.
14.
15.
Læg de panerede torskestykkerne tilbage på skærebrættet. Vask hænder.
16.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2140 kJ / 510 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt 4,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer