- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Falafler i ovn
Falafler i ovn
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Med kikærter fra dåse, kan du let snyde og lave dine egne falafler på rekordtid. Det hele skal bare have en tur i blenderen, så skal falaflerne formes og en tur i ovnen, og tadaaaa, så det spisetid.
Tip: Lav en dobbeltportion, så har du også til madpakken.
Opskriften giver cirka 20 falafler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til falafler i ovn
Falafler:
1 brik kikærter (250 g. drænet)
1½ brik kikærter (375 g. drænet)
½ brik kikærter (125 g. drænet)
1 lille løg
1½ lille løg
½ lille løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen
3 tsk. spidskommen
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1½ tsk. koriander
½ tsk. koriander
Evt. ½ tsk. chiliflager
Evt. ¾ tsk. chiliflager
Evt. ¼ tsk. chiliflager
1 dl. persille
1½ dl. persille
½ dl. persille
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. bagepulver
1 spsk. rasp eller hvedemel
1½ spsk. rasp eller hvedemel
½ spsk. rasp eller hvedemel
½ citron
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ dl. olie til bagning
¾ dl. olie til bagning
¼ dl. olie til bagning
Kikærter (brik)
Løg
Hvidløg
Stødt spidskommen
Koriander
Chili
Persille bredbladet
Bagepulver
Rasp
Citron
Salt
Solsikkeolie
Køkkenredskaber til falafler i ovn
1 køkkenvægt
2 teskeer
1 decilitermål
1 spiseske
1 si
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 foodprocessor (evt. minihakker/blender)
1 mellem skål
1 rent viskestykke
1 citruspresser
1 ark bagepapir
1 bageplade
1 lille skål
1 pensel
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Si
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Foodprocessor
Mellem røreskål
Viskestykke
Citruspresser
Bagepapir
Bageplade
Lille røreskål
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Falafler:
3.
Hæld kikærterne op i en si, og skyl dem med vand. Stil dem til side, så de kan dryppe af.
4.
Pil løget, og skær det i grove stykker. Kom det op i en foodprocessor. Se videoen.
5.
Pil hvidløgene, og skær dem i grove stykker. Kom dem op i foodprocessoren. Se videoen.
6.
Skyl persillen i en skål med vand, og tør den i et rent viskestykke. Kom persillen op i foodprocessoren. Se videoen.
7.
Skær citronen over på midten, og pres saften ud med en citruspresser. Se videoen.
8.
Kom de drænede kikærter op i foodprocessoren, og tilsæt også citronsaft, spidskommen, koriander, chili, bagepulver, rasp og salt.
9.
Blend det hele, så du får en findelt, ensartet masse. Tilsæt eventuelt lidt ekstra citronsaft, hvis massen ikke hænger sammen, eller lidt ekstra rasp/hvedemel, hvis massen er for flydende.
10.
Stil massen i køleskabet i en halv time, hvis du har tid. Ellers kan du bare fortsætte med opskriften.
Bage falafler:
11.
Kom bagepapir på en bageplade.
12.
Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
13.
Tag en teskefuld af falafelmassen, og tril den til en kugle med hænderne. Læg den på bagepladen, og tryk den lidt flad. Gør det samme med resten af massen.
14.
Pensl falaflerne med lidt olie.
15.
Bag falaflerne i ovnen i 15-20 minutter. De skal være lysebrune.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 841 kJ / 201 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 0,2 g.
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer