
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Cupcakes med peanuts
Cupcakes med peanuts - snickers muffins
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv GoCooks opskrift på cupcakes med kakao, karamel og peanuts. Smager præcis som Sneakers, så derfor tør vi godt sige snickers cupcake til dig. Mums!
En cupcake er i øvrigt en muffin, der er pyntet, for at gøre den ekstra lækker. Så same same.
Opskriften giver cirka 12 cupcakes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cupcakes med peanuts
Muffins:
150 g. smør
1½ tsk. vaniljesukker
250 g. sukker
3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
1½ dl mælk
½ ds. karamelliseret mælk
Topping:
½ ds. karamelliseret mælk
½ dl. peanuts
½ l piskefløde
Evt. smeltet mørk chokolade

Smør

Vaniljesukker

Sukker

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Kakaopulver

Mælk

Dulce de leche

Peanuts

Piskefløde

Mørk chokolade
Køkkenredskaber: til cupcakes med peanuts
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 dejskraber
12 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller bageplade
1 lille skarp kniv
1 bagerist
1 skærebræt
1 brødkniv
1 sprøjtepose med tylle eller en smørekniv
Tyller

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Decilitermål

Stor røreskål

Elpisker

Kop

Dejskraber

Muffinforme - amerikanske

Metal muffinsform

Urtekniv

Bagerist

Skærebræt

Brødkniv

Sprøjtepose

Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Cupcakes:
3.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
4.
Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Se videoen.
5.
Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.
6.
Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Se videoen.
7.
Kom hvedemel, bagepulver, kakaopulver, mælk og karamelliseret mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.
8.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
9.
Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
10.
Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
11.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
Topping:
12.
Tag en teske. Lav en lille fordybning i kagen, ved at fjerne lidt af kagen med teskeen.
13.
Fyld hullet med 1 teske karamelliseret mælk.
14.
Tag et skærebræt. Hak peanuts groft med en brødkniv.
15.
Fordel halvdelen af de hakkede peanuts over den karamelliserede mælk i hullerne.
16.
Hæld fløden i en stor skål, og pisk den til stift flødeskum med en elpisker. Se videoen.
17.
Smør flødeskum på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også komme flødeskummet i en sprøjtepose, og sprøjte den på kagerne. Se videoen.
18.
Tag en teske. Dyp teskeen i den karamelliserede mælk, og sving den frem og tilbage over kagerne med flødeskum på, så karamellen falder ned over flødeskummen i fine tråde (se på billedet). Hvis du vil pynte med smeltet chokolade, så gør det samme med chokoladen. Drys til sidst resten af de hakkede peanuts over de pyntede kager.
19.
Serveres straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1803 kJ / 431 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 9 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer