- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Cupcakes med chokoladeknapper
Cupcakes med chokoladeknapper
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
Muffins og chokoladeknapper i én og samme kage - bliver det bedre? Cupcakes er perfekte som dessert til fødselsdagen eller bare som en lille snack en helt almindelig hverdag.
Opskriften giver 15 cupcakes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cupcakes med chokoladeknapper
Cupcakes:
150 g. smør
1 ½ tsk. vaniljesukker
250 g. sukker
3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 ½ dl mælk
1 dl chokoladeknapper, f.eks. Smarties
Vaniljefrosting:
200 g. flødeost naturel
125 g. smør
150 g. flormelis
½ tsk. vaniljesukker
Pynt:
2 spsk. chokoladeknapper, f.eks. Smarties
Smør
Vaniljesukker
Sukker
Æg
Hvedemel
Bagepulver
Mælk
Farvede chokoladeknapper
Flødeost naturel
Flormelis
Køkkenredskaber til cupcakes med chokoladeknapper
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 lille skål
1 elpisker
1 røreske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
15 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform
1 lille skarp kniv
1 bagerist
1 smørekniv
1 sprøjtepose
Tyller
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Stor røreskål
Lille røreskål
Elpisker
Røreske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Muffinforme - amerikanske
Metal muffinsform
Urtekniv
Bagerist
Kniv bestik
Sprøjtepose
Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Cupcakes:
3.
Læg smørret ud på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
5.
Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Pisk det til en luftig masse med en elpisker i cirka 5 minutter, til det bliver hvidt og luftigt. Se videoen.
6.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det i den store skål. Pisk godt med elpiskeren. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål.
8.
Si hvedemel og bagepulver i dejen og hæld mælk i. Rør med en røreske, til det er en ensartet dej.
9.
Hak chokoladeknapperne groft med en brødkniv. Se videoen.
10.
11.
Sæt 15 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
12.
Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
13.
Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
14.
Vaniljefrosting:
15.
Kom flødeost, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen med en elpisker til en luftig masse. Se videoen.
16.
Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne. Se videoen.
Pynt;
17.
Drys lidt chokoladeknapper på toppen af hver cupcake.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1615 kJ / 386 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 12 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer