1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Ovnretter>
  5. Cremede kartofler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kartofler:

3.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

4.

Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.
Kom koldt vand i en balje. Kom kartoflerne i baljen, og skyl dem godt.

5.

Tænd ovnen på 200 grader.

6.

Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.

Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.
Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær dem i tynde skiver. Du kan også rive dem i tynde skiver på et rivejern.

Sovs:

7.

Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Se videoen.

Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte. Se videoen.

Kom smør i en gryde, og tænd for kogepladen på lav varme. Lad smørret smelte.

Se videoen.

8.

Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.
Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.

Kom mel i gryden med smørret. Rør godt, og lad melet opsuge smørret.

9.

Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.
Tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør godt, så alle klumper bliver rørt ud.

10.

Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.
Lad sovsen koge 4-5 minutter, og rør godt imens.

11.

Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ½ tsk.
Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ¾ tsk.
Riv muskatnød på den fine side af rivejernet, til du har ¼ tsk.

12.

Smag sovsen til med salt, peber og muskatnød.

Saml og bag kartoffelfadet:

13.

Kom kartoffelskiverne ned i sovsen. Bland godt sammen.

14.

Smør et ovnfast fad med olie.

15.

Hæld kartofler med sovs ned i det ovnfaste fad.
Hæld kartofler med sovs i det ovnfaste fad.

16.

Sæt fadet i ovnen.

17.

Bag kartoflerne i cirka 30 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.
Bag kartoflerne i ca. 30 min. til kartoflerne er møre. Mærk med en lille kniv. Kartoflen skal slippe kniven. Læg et stykke sølvpapir over fadet, hvis kartoflerne bliver for brune undervejs.

Næringsindhold per portion

Energi: 878 kJ / 209 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 67 %

Fedt: 16 %

Heraf mættet fedt 2,3g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Opbagning

Opbagning

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 93 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min