
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Cornflakestoppe
Cornflakestoppe
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Prøv denne hurtige og lækre opskrift på cornflakestoppe, perfekt til juletiden! Du skal kun bruge 3 ingredienser med cornflakes og nødder overtrukket med lys eller mørk chokolade.
Portionen giver cirka 30 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cornflakestoppe
Ingredienser:
200 g. mælkechokolade
300 g. mælkechokolade
100 g. mælkechokolade
50 g. nødder (hasselnødder eller mandler)
150 g. nødder (hasselnødder eller mandler)
25 g. nødder (hasselnødder eller mandler)
4 dl. cornflakes
6 dl. cornflakes
2 dl. cornflakes

Chokolade (koge)

Hasselnødder

Cornflakes (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til cornflakestoppe
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 stor glasskål
1 gryde
1 grydelåg
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 bageplade
Bagepapir
2 teskeer

Køkkenvægt

Decilitermål

Glasskål

Mellem gryde

Grydelåg

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Bageplade

Bagepapir

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Smelt chokolade over vandbad:
3.
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast skål. Se videoen.
4.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.
5.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.
6.
Når chokoladen er smeltet, så tag glasskålen op ad vanet. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
Cornflakestoppe:
7.
Hak nødderne fint og kom dem op i skålen med chokoladen. Rør rundt. Se videoen.
8.
Kom cornflakes i skålen og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.
Kom cornflakes i skålen og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.
Kom cornflakes i skålen og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.
9.
Læg bagepapir på en bageplade.
10.
Læg små toppe af chokolade-blandingen på bagepapiret med to teskeer.
Læg små toppe af chokolade-blandingen på bagepapiret med to teskeer.
Læg små toppe af chokolade-blandingen på bagepapiret med to teskeer.
11.
Lad chokotoppene køle af, så chokoladen bliver hård. Opbevar dem et køligt sted.
Lad chokotoppene køle af, så chokoladen bliver hård. Opbevar dem et køligt sted.
Lad chokotoppene køle af, så chokoladen bliver hård. Opbevar dem et køligt sted.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 219 kJ / 52 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 1,3 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer