- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Bagepulverdeje, øvrige>
- Chokoladekage med rødbede
Chokoladekage med rødbede
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Der er godt nok rødbede i kagen, men det smager kagen ikke af. Rødbeden er bare med til at gøre kagen svampet og lækker. Hvem vil du imponere med denne saftige røde sag? Din familie, dine venner, eller måske en du er helt vild med? <3
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokoladekage med rødbede
Chokoladekage med rødbede:
1-2 rødbeder (ca. 200 g)
3 æg
1½ dl. tykmælk eller yoghurt
1 dl. olie (raps- eller solsikkeolie)
200 g. sukker
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. fint salt
40 g. kakaopulver
100 g. mørk chokolade
Topping:
½ citron
2 spsk. rødbedesaft
Ca. 110 g. flormelis
Små skumfiduser
Rødbede
Æg
Yoghurt naturel
Solsikkeolie
Sukker
Hvedemel
Bagepulver
Vaniljesukker
Salt
Kakaopulver
Mørk chokolade
Citron
Flormelis
Mini skumfiduser - marshmallows
Køkkenredskaber til chokoladekage med rødbede
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 tyndskræller eller kartoffelskræller
1 rivejern
1 lille skål
1 stor skål
1 kop
1 piskeris
1 mellemstor skål
1 si
1 dejskraber
1 skærebræt
1 brødkniv
1 ark bagepapir
1 springform (mellem 22 og 26 cm i diameter)
1 citruspresser
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Tyndskræller
Rivejern
Lille røreskål
Stor røreskål
Kop
Piskeris
Mellem røreskål
Si
Dejskraber
Skærebræt
Brødkniv
Bagepapir
Springform
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chokoladekage:
3.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
4.
Skyl og skræl rødbeden eller rødbederne. Se videoen.
5.
Riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
6.
Pres 2 spiseskefulde af saften fra de revne rødbeder ned i en lille skål. Rødbedesaften skal bruges til glasuren. Stil saften til side, og kom de revne rødbeder ned i en stor skål.
7.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Hæld det over i den store skål med de revne rødbeder. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Kom tykmælk, olie og sukker i skålen. Rør det hele sammen med et piskeris.
9.
Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakaopulver i en mellemstor skål. Brug en si til at sigte melblandingen ned i den store skål med de våde ingredienser. Se videoen.
10.
Rør dejen sammen med en dejskraber, til den er helt ensartet.
11.
Hak chokoladen groft med en brødkniv, og rør den i dejen. Se videoen.
12.
Kom bagepapir i bunden af en springform. Smør kanten med lidt olie, og fordel dejen i formen. Se videoen.
13.
Bag kagen i ovnen i cirka 30-35 minutter. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Se videoen.
14.
Lad kagen køle helt af.
Glasur:
15.
Pres saften fra ½ citron, og kom 1 teskefuld af citronsaften op i skålen med rødbedesaften fra tidligere. Se videoen.
16.
Tilsæt flormelisen lidt ad gangen, og rør rundt, til glasuren har den rigtige konsistens. Se videoen.
17.
Fordel den pink glasur på chokoladekagen, og pynt med små skumfiduser inden glasuren stivner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 16799 kJ / 4015 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 31 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer