- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burgerboller
Burgerboller
Samlet tid: 140 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvem elsker ikke bare en god burger? Her har du mulighed for at bage din helt egen burgerbolle, med Micki Chengs opskrift.
Opskriften giver ca. 8 burgerboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burgerboller
Gærdej:
3 dl. mælk
50 g. gær
3 spsk. olie
1 spsk. sukker
1 ½ dl. grahamsmel
1 tsk. salt
Ca. 7-8 dl. hvedemel
Pensling:
1 æg
½ tsk. salt
2-3 spsk. sesamfrø
Mælk
Gær
Olie - smagsneutral
Sukker
Grahamsmel
Salt
Hvedemel
Æg
Sesamfrø
Køkkenredskaber: til burgerboller
1 decilitermål
1 lille gryde
1 stor skål
1 røreske
1 rent viskestykke
Bagepapir
1 bageplade
1 kop
1 gaffel
1 bagepensel
Papir og en saks
Decilitermål
Lille gryde
Stor røreskål
Røreske
Viskestykke
Bagepapir
Bageplade
Kop
Gaffel
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Gærdej:
3.
Tag en lille gryde. Hæld mælken i, og varm den op, til det er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
Form bollerne:
9.
10.
11.
Pensel og bag bollerne:
12.
Slå ægget ud i et glas. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget med salt. Lad det stå i 5 minutter. Se videoen.
13.
Pensl bollerne med æggemassen. Se videoen.
14.
15.
16.
Bag burgerbollerne i cirka 15 minutter. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1543 kJ / 369 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer