
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burger med pulled chicken
Burger med pulled chicken
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du aldrig har smagt burger med pulled chicken, så er tiden inde! For så er du gået glip af noget virkelig fråderen. Og det vil du vel ikke blive ved med, vel?
Tip: Du kan også selv bage dine burgerboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med pulled chicken
Pulled chicken
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
2 tsk. brun farin
3 tsk. brun farin
1 tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
1 ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
1 tsk. sød paprika
1 ½ tsk. sød paprika
¼ tsk. peber
¾ tsk. peber
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
¼ tsk. cayennepeber
¾ tsk. cayennepeber
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. vand
1 ½ spsk. vand
400 g. kyllingebrystfilet
600 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble
¼ hvidkål
½ hvidkål
150 g. hvidkål
2 gulerødder
3 gulerod
1 gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ spsk. dijonsennep
¾ spsk. dijonsennep
1 spsk. æblecider-eddike
1 ½ spsk. æblecider-eddike
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
2 tsk. sukker
3 tsk. sukker
½ dl. mayonnaise
¾ dl. mayonnaise
2 ½ dl. cremefraiche
3 ¾ dl. cremefraiche
Tilbehør
½ løg
¾ løg
¼ løg
2 tomater
3 tomat
1 tomat
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
4 fuldkorns-burgerboller
6 fuldkorns-burgerboller
2 fuldkorns-burgerboller
4 spsk. BBQ-sovs
6 spsk. BBQ-sovs
2 spsk. BBQ-sovs

Hvidløg

Tomatpuré

Brun farin

Røget paprika

Sød paprika

Peber

Stødt spidskommen

Salt

Cayennepeber

Olie - smagsneutral

Vand

Kyllingebryst

Hvidkål

Gulerod

Æble

Dijonsennep

Æblecidereddike

Sukker

Mayonnaise

Creme fraiche

Løg

Tomat

Agurk

Burgerboller (fuldkorn)

BBQ-sovs
Køkkenredskaber til burger med pulled chicken
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 røreske
1 ovnfast fad
Stanniol
3 gafler
1 rivejern
1 lille skål
1 smørekniv
4 tallerkener
6 tallerkener
2 tallerkener

Spiseske

Teske

Køkkenvægt

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Røreske

Ovnfast fad

Stanniol

Gaffel

Rivejern

Lille røreskål

Kniv bestik

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pulled chicken:
3.
Tænd ovnen på 225 grader almindelig ovn.
4.
Pil, og hak hvidløg fint. Se videoen.
5.
Kom hvidløg, tomatpuré, brun farin, røget paprika, sød paprika, peber, spidskommen, salt, cayennepeber, olie og vand i en stor skål. Rør marinaden sammen.
6.
Læg kyllingebrysterne i et fad, og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingebrysterne er helt dækkede af marinaden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Læg stanniol over fadet. Kom fadet i ovnen, og bag kyllingekødet i cirka 25-30 minutter.
8.
Lad kyllingekødet køle lidt af. Riv kødet i stykker med fingrene eller med to gafler, og bland det godt rundt med marinaden i fadet.
Coleslaw:
9.
Pil de yderste blade af hvidkålen, og hak dem fint. Kom strimlerne op i en stor skål. Se videoen.
10.
Skræl gulerødderne, og vask æblet. Se videoen.
Skræl guleroden og vask æblet. Se videoen.
11.
Riv gulerødder og æblet på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Se videoen.
Riv gulerødder og æblet på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Se videoen.
12.
Kom dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, mayonnaise og cremefraiche i en skål. Pisk dressingen sammen med en gaffel.
13.
Hæld dressingen over grøntsagerne, og vend coleslawen sammen. Lad coleslawen trække cirka 15 minutter før servering.
Tilbehør:
14.
Pil løget, og vask tomaterne og agurken. Skær dem i tynde skiver.
15.
Smør burgerbollerne med BBQ-dressing, og byg dem op med coleslaw, pulled chicken og grøntsager i skiver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2104 kJ / 503 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 24 %
Heraf mættet fedt 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer