- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burger med pulled chicken
Burger med pulled chicken
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvis du aldrig har smagt burger med pulled chicken, så er tiden inde! For så er du gået glip af noget virkelig fråderen. Og det vil du vel ikke blive ved med, vel?
Tip: Du kan også selv bage dine burgerboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med pulled chicken
Pulled chicken
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. tomatpuré
2 tsk. brun farin
3 tsk. brun farin
1 tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
1 ½ tsk. røget paprika (eller almindelig paprika)
1 tsk. sød paprika
1 ½ tsk. sød paprika
¼ tsk. peber
¾ tsk. peber
½ tsk. spidskommen
¾ tsk. spidskommen
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
¼ tsk. cayennepeber
¾ tsk. cayennepeber
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1 spsk. vand
1 ½ spsk. vand
400 g. kyllingebrystfilet
600 g. kyllingebrystfilet
Coleslaw med æble
¼ hvidkål
½ hvidkål
150 g. hvidkål
2 gulerødder
3 gulerod
1 gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble
½ spsk. dijonsennep
¾ spsk. dijonsennep
1 spsk. æblecider-eddike
1 ½ spsk. æblecider-eddike
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
2 tsk. sukker
3 tsk. sukker
½ dl. mayonnaise
¾ dl. mayonnaise
2 ½ dl. cremefraiche
3 ¾ dl. cremefraiche
Tilbehør
½ løg
¾ løg
¼ løg
2 tomater
3 tomat
1 tomat
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
4 fuldkorns-burgerboller
6 fuldkorns-burgerboller
2 fuldkorns-burgerboller
4 spsk. BBQ-sovs
6 spsk. BBQ-sovs
2 spsk. BBQ-sovs
Hvidløg
Tomatpuré
Brun farin
Røget paprika
Sød paprika
Peber
Stødt spidskommen
Salt
Cayennepeber
Olie - smagsneutral
Vand
Kyllingebryst
Hvidkål
Gulerod
Æble
Dijonsennep
Æblecidereddike
Sukker
Mayonnaise
Creme fraiche
Løg
Tomat
Agurk
Burgerboller (fuldkorn)
BBQ-sovs
Køkkenredskaber til burger med pulled chicken
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 røreske
1 ovnfast fad
Stanniol
3 gafler
1 rivejern
1 lille skål
1 smørekniv
4 tallerkener
6 tallerkener
2 tallerkener
Spiseske
Teske
Køkkenvægt
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Røreske
Ovnfast fad
Stanniol
Gaffel
Rivejern
Lille røreskål
Kniv bestik
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pulled chicken:
3.
4.
5.
6.
Læg kyllingebrysterne i et fad, og hæld marinaden over. Sørg for, at kyllingebrysterne er helt dækkede af marinaden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
8.
Coleslaw:
9.
10.
Skræl gulerødderne, og vask æblet. Se videoen.
Skræl guleroden og vask æblet. Se videoen.
11.
Riv gulerødder og æblet på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Se videoen.
Riv gulerødder og æblet på den grove side af et rivejern. Kom det hele op i skålen. Se videoen.
12.
Kom dijonsennep, æblecidereddike, salt, sukker, mayonnaise og cremefraiche i en skål. Pisk dressingen sammen med en gaffel.
13.
Tilbehør:
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2104 kJ / 503 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 24 %
Heraf mættet fedt 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer