
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Bruschetta med urtemos
Bruschetta med urtemos
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.
Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bruschetta med urtemos
Rødkålssalat
200 g. rødkål
300 g. rødkål
100 g. rødkål
2-3 æbler
3-4 æbler
1-2 æbler
50 g. hasselnødder
75 g. hasselnødder
25 g. hasselnødder
2 tsk. stærk sennep
3 tsk. stærk sennep
1 tsk. stærk sennep
2 tsk. æbleeddike eller vineddike
3 tsk. æbleeddike eller vineddike
1 tsk. æbleeddike eller vineddike
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Urtemos
500 g. kartofler (melede)
750 g. kartofler (melede)
250 g. kartofler (melede)
1 knoldselleri (250 g.)
2 gulerødder (100 g.)
3 gulerødder (150 g.)
1 gulerod (50 g)
1-2 fed hvidløg
2-3 fed hvidløg
½-1 fed hvidløg
½ dl persille
¾ dl persille
¼ dl persille
50 g. flødeost naturel
75 g. flødeost naturel
25 g. flødeost naturel
Tilbehør
8 store skiver brød
12 store skiver brød
4 store skiver brød

Rødkål

Æble

Hasselnødder

Sennep

Æblecidereddike

Salt

Peber

Olie - smagsneutral

Kartofler - melede

Gulerod

Hvidløg

Persille

Flødeost naturel

Hvedebrød
Køkkenredskaber til bruschetta med urtemos
1 kartoffelmoser eller 1 stort piskeris
1 stor gryde
1 stor skål
1 brødrister
1 rivejern
1 kartoffelskræller
1 hvidløgspresser
1 mellem skål
1 lille skål
1 røreske
2 skærebrædder
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 brødkniv
1 dørslag
1 rent viskestykke

Kartoffelmoser

Stor gryde

Stor røreskål

Brødrister

Rivejern

Kartoffelskræller

Hvidløgspresser

Mellem røreskål

Lille røreskål

Røreske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske

Måleskeer

Køkkenvægt

Brødkniv

Dørslag

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødkålssalat:
3.
Vask, og snit rødkålen i fine strimler, og kom dem op i en skål. Se videoen.
4.
Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål. Se videoen.
5.
Hak hasselnødderne, og bland dem sammen med æbler og rødkål. Se videoen.
6.
Rør sennep sammen med eddike, salt og peber i en lille skål.
7.
Rør en teske olie i skålen med eddike og sennep, og rør det sammen. Tilsæt resten af olien, og rør rundt.
8.
Bland dressingen sammen med rødkål og æble.
Urtemos:
9.
Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Se videoen.
10.
Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Se videoen.
11.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Se videoen.
12.
Kom vand i gryden, til det næsten dækker grøntsagerne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
13.
Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
14.
Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet.
15.
Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos. Se videoen.
16.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
17.
Hak persillen, og rør den i urtemosen.
18.
Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen. Se videoen.
19.
Rist brødskiverne på en brødrister.
20.
Fordel den varme urtemos på brødskiverne. Retten er nu klar til at blive serveret. Spis det sammen med rødkålssalaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3304 kJ / 787 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer