- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Bruschetta med urtemos
Bruschetta med urtemos
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvis du gerne vil øve dig på italiensk madlavning, er denne opskrift på bruschetta en god begyndelse. Toppingen er lidt anderledes end normalt, og den smager himmelsk! Hemmeligheden er kartofler, knoldselleri, gulerødder og hvidløg.
Tip: Hvis du er en haj i et køkken, så lav dine bruschetta på skiver af hjemmelavede grovflutes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bruschetta med urtemos
Rødkålssalat
200 g. rødkål
300 g. rødkål
100 g. rødkål
2-3 æbler
3-4 æbler
1-2 æbler
50 g. hasselnødder
75 g. hasselnødder
25 g. hasselnødder
2 tsk. stærk sennep
3 tsk. stærk sennep
1 tsk. stærk sennep
2 tsk. æbleeddike eller vineddike
3 tsk. æbleeddike eller vineddike
1 tsk. æbleeddike eller vineddike
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Urtemos
500 g. kartofler (melede)
750 g. kartofler (melede)
250 g. kartofler (melede)
1 knoldselleri (250 g.)
2 gulerødder (100 g.)
3 gulerødder (150 g.)
1 gulerod (50 g)
1-2 fed hvidløg
2-3 fed hvidløg
½-1 fed hvidløg
½ dl persille
¾ dl persille
¼ dl persille
50 g. flødeost naturel
75 g. flødeost naturel
25 g. flødeost naturel
Tilbehør
8 store skiver brød
12 store skiver brød
4 store skiver brød
Rødkål
Æble
Hasselnødder
Sennep
Æblecidereddike
Salt
Peber
Olie - smagsneutral
Kartofler - melede
Gulerod
Hvidløg
Persille
Flødeost naturel
Hvedebrød
Køkkenredskaber til bruschetta med urtemos
1 kartoffelmoser eller 1 stort piskeris
1 stor gryde
1 stor skål
1 brødrister
1 rivejern
1 kartoffelskræller
1 hvidløgspresser
1 mellem skål
1 lille skål
1 røreske
2 skærebrædder
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 brødkniv
1 dørslag
1 rent viskestykke
Kartoffelmoser
Stor gryde
Stor røreskål
Brødrister
Rivejern
Kartoffelskræller
Hvidløgspresser
Mellem røreskål
Lille røreskål
Røreske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Spiseske
Måleskeer
Køkkenvægt
Brødkniv
Dørslag
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødkålssalat:
3.
4.
Vask æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Kom dem op i skålen med rødkål. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
Urtemos:
9.
Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Se videoen.
10.
Skær skrællen af knoldsellerien, og skær knoldsellerien i stykker på 2 x 2 centimeter. Kom dem ned i gryden sammen med kartoflerne. Se videoen.
11.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Kom dem op i gryden. Se videoen.
12.
13.
Kog kartofler, selleritern og gulerodsstykker i cirka 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om kartoflerne er færdige. Kartoflen skal slippe kniven.
14.
Stil en stor skål i køkkenvasken, og sæt et dørslag over skålen. Hæld grøntsagerne op i dørslaget. Gem kogevandet.
15.
Hæld grøntsagerne tilbage i gryden, og mos dem med et piskeris. Tilsæt flødeost sammen med lidt af kogevandet. Rør blandingen sammen, til det er en ensartet mos. Se videoen.
16.
17.
18.
Pil skrællen af hvidløget med en skarp kniv. Pres hvidløget i en hvidløgspresser, og rør det i urtemosen. Se videoen.
19.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3304 kJ / 787 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer