1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Gærdej, fed>
  5. Brunsviger med krydderier

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bund:

3.

Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Smelt smørret i en gryde, og tag den af kogepladen når den er smeltet.

5.

Hæld mælken i smørret og tjek om det er lillefingervarmt. Hvis det er varmere, skal du lade det køle af. Hvis det er koldere skal du varme det lidt mere. Se videoen.

6.

Hæld den varme blanding op i skålen. Tilsæt sukker og salt og rør rundt.

7.

Hæld hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt med en grydeske.

8.

Drys 1 spiseske hvedemel på bordet og vend dejen ud på bordet.

9.

Ælt dejen med hænderne, til dejen bliver smidig og glat. Se videoen.

10.

Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen.

11.

Lad dejen hæve 20-30 minutter.

12.

Læg bagepapir i en bradepande på ca. 35 x 25 cm.

13.

Drys lidt hvedemel på bordet. Rul dejen ud til en firkant der passer til bradepanden. Brug en kagerulle. Du kan også smøre bradepanden, og derefter presse dejen ud i den. Se videoen.

14.

Løft dejen op i bradepanden. Rids dejen med en stor skarp kniv, så det former 12 firkanter. Du skal ikke skære dejen helt igennem.

15.

Lad dejen hæve 20 minutter.

16.

Tænd ovnen på 225 grader.

17.

Bag bunden ca. 15 minutter.

Fyld:

18.

Kom smør, brun farin og krydderier i en gryde og varm op. Rør godt rundt, ind til smørret er smeltet og massen er tyk og flydende.

19.

Tag bradepanden ud af ovnen. Pas på du ikke brænder dig!

20.

Lav en lille fordybning i midten af hver af de opridsede firkanter ved at presse bagsiden af en spiseske halvejs ned i dejen. Kom en spiseske af fyldet ned i hver fordybning.

21.

Sæt kagen tilbage i ovnen og bag kagen videre cirka 10 minutter. Se videoen.

22.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 10054 kJ / 2403 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 53 %

Heraf mættet fedt: 92 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Blød gærdej i form

Blød gærdej i form

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min