
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Broccolisalat
Broccolisalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lav din egen bland-selv-salat med bacon og broccoli. Kom salaten i en høj bøtte, ét lag ad gangen – det ser super flot ud. Og på samme tid holder den sig længere frisk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til broccolisalat
Ingredienser
1 broccoli med stok
1 ½ broccoli med stok
½ broccoli med stok
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
4 dl. yoghurt naturel
6 dl. yoghurt naturel
2 dl. yoghurt naturel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
2 knivspidser peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
100 g. bacon i skiver
150 g. bacon i skiver
50 g. bacon i skiver
1 spsk. olie
40 g. græskarkerner
60 g. græskarkerner
20 g. græskarkerner
24 cherrytomater
36 cherrytomater
12 cherrytomater
2 bundter persille
3 bundter persille
1 bundt persille
1 citron
1 ½ citron
½ citron

Broccoli

Hvidløg

Yoghurt naturel

Salt

Peber

Bacon

Olie - smagsneutral

Græskarkerner

Cherrytomat

Persille

Citron
Køkkenredskaber til broccolisalat
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 tallerkener
1 lille gryde
1 lille skål
1 dørslag
1 blender
1 saks
1 stegepande
1 spatel
Køkkenrulle
1 balje
1 citruspresser
4 høje bøtter med låg
6 høje bøtter med låg
2 høje bøtter med låg

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Skærebræt

Urtekniv

Middagstallerken

Lille gryde

Lille røreskål

Dørslag

Søjleblender

Saks

Stegepande

Spatel

Køkkenrulle

Balje

Citruspresser

Plastikbøtte med låg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Broccolicreme:
3.
Vask broccolien grundigt.
4.
Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær de fine buketter af, og skær stokken i små tern. Skær også buketterne i små stykker. Læg dem på en tallerken.
5.
Pil hvidløgsfeddene.
6.
Tag en lille gryde frem. Kom vand i gryden, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kom broccoli-ternene (ikke de små buketter) og hvidløgsfeddene i vandet, og kog dem i 10 minutter.
7.
Stil en lille skål ned i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå. Hæld vand og broccoli ned i dørslaget. Gem kogevandet.
8.
Tag en blender frem. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hæld broccoli-tern, 1 deciliter af kogevandet og yoghurt i blenderen. Blend, til det bliver til en creme. Hæld broccolicremen over i en lille skål.
Tag en blender frem. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hæld broccoli-tern, 1 deciliter af kogevandet og yoghurt i blenderen. Blend, til det bliver til en creme. Hæld broccolicremen over i en lille skål.
9.
Smag til med salt og peber. Se videoen.
Stege bacon:
10.
Tag en saks frem. Klip baconskiverne i 2 centimeter brede stykker.
11.
Tag en stegepande og en spatel frem. Varm stegepanden op til lidt mere end middel varme. Læg baconstykkerne på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconstykkerne på køkkenrullen.
Broccolisalat:
12.
Hæld olie på samme stegepande. Skru op til høj varme. Steg nu græskarkernerne og de små broccoli-buketter på stegepanden i 3-4 minutter. Tag stegepanden væk fra varmen. Læg kernerne og broccolibuketterne på en tallerken.
13.
Tag et nyt skærebræt og en kniv frem. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
14.
Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
15.
Tag en citruspresser frem. Skær citronen over, og pres saften ud. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Skær citronerne over, og pres saften af 1 ½ citron. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften af ½ citron. Se videoen.
16.
Tag fire høje bøtter med låg frem.
Tag seks høje bøtter med låg frem.
Tag to høje bøtter med låg frem.
17.
Kom alle delene til salaten i bøtterne - én ting ad gangen. Først broccolicremen, så broccolibuketter, kerner, tomater og bacon. Drys med persille, og hæld citronsaften over.
18.
Læg låg på bøtterne, og stil dem på køl, til du skal have dem med i skole.
19.
Tag låget af bøtten, bland salaten lidt rundt, og spis den med en medbragt gaffel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1227 kJ / 293 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 57 %
Heraf mættet fedt: 5,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer