Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Broccolicreme:

3.

Vask broccolien grundigt.

4.

Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær de fine buketter af, og skær stokken i små tern. Skær også buketterne i små stykker. Læg dem på en tallerken.

5.

Pil hvidløgsfeddene.

6.

Tag en lille gryde frem. Kom vand i gryden, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kom broccoli-ternene (ikke de små buketter) og hvidløgsfeddene i vandet, og kog dem i 10 minutter.

7.

Stil en lille skål ned i håndvasken, og stil et dørslag ovenpå. Hæld vand og broccoli ned i dørslaget. Gem kogevandet.

8.

Tag en blender frem. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hæld broccoli-tern, 1 deciliter af kogevandet og yoghurt i blenderen. Blend, til det bliver til en creme. Hæld broccolicremen over i en lille skål.
Tag en blender frem. Få eventuelt hjælp af en voksen. Hæld broccoli-tern, 1 deciliter af kogevandet og yoghurt i blenderen. Blend, til det bliver til en creme. Hæld broccolicremen over i en lille skål.

9.

Smag til med salt og peber. Se videoen.

Stege bacon:

10.

Tag en saks frem. Klip baconskiverne i 2 centimeter brede stykker.

11.

Tag en stegepande og en spatel frem. Varm stegepanden op til lidt mere end middel varme. Læg baconstykkerne på, og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg baconstykkerne på køkkenrullen.

Broccolisalat:

12.

Hæld olie på samme stegepande. Skru op til høj varme. Steg nu græskarkernerne og de små broccoli-buketter på stegepanden i 3-4 minutter. Tag stegepanden væk fra varmen. Læg kernerne og broccolibuketterne på en tallerken.

13.

Tag et nyt skærebræt og en kniv frem. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

14.

Kom vand i en balje, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.

15.

Tag en citruspresser frem. Skær citronen over, og pres saften ud. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Skær citronerne over, og pres saften af 1 ½ citron. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften af ½ citron. Se videoen.

16.

Tag fire høje bøtter med låg frem.
Tag seks høje bøtter med låg frem.
Tag to høje bøtter med låg frem.

17.

Kom alle delene til salaten i bøtterne - én ting ad gangen. Først broccolicremen, så broccolibuketter, kerner, tomater og bacon. Drys med persille, og hæld citronsaften over.

18.

Læg låg på bøtterne, og stil dem på køl, til du skal have dem med i skole.

19.

Tag låget af bøtten, bland salaten lidt rundt, og spis den med en medbragt gaffel.

Næringsindhold per portion

Energi: 1227 kJ / 293 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 23 %

Fedt: 57 %

Heraf mættet fedt: 5,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min