
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Desserter, øvrige>
- Brændte mandler
Brændte mandler
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kender du den søde og fristende duft af brændte mandler fra små boder i gaderne i de kolde måneder? Du kan lave dem selv. Det eneste du skal bruge er mandler, sukker og vand.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brændte mandler
Brændte mandler:
200 g. mandler
150 g. sukker
¾ dl. vand
1 knivspids salt

Mandler

Sukker

Vand

Salt
Køkkenredskaber til brændte mandler
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 kniv
1 ark bagepapir
1 bageplade
1 stegepande
1 grydeske
1 gaffel
1 lufttæt beholder (fx et sylteglas)

Køkkenvægt

Decilitermål

Kniv bestik

Bagepapir

Bageplade

Stegepande

Grydeske

Gaffel

Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brændte mandler:
3.
Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Kom mandler, sukker, vand og salt på stegepanden, og tænd for middelhøj varme.
5.
Rør hele tiden rundt i mandlerne. Pas på, at du ikke sprøjter på dig selv.
6.
Først bliver sukkeret opløst i vandet, så det bliver helt flydende. Derefter vil vandet fordampe, og sukkeret vil blive til krystaller igen. Til sidst vil sukkeret smelte og blive til karamel.
7.
Mandlerne er færdige, når de er blanke.
8.
Fordel de færdige brændte mandler i ét lag på bagepapiret. Pas på! Mandlerne er meget varme.
9.
Brug grydeskeen og en gaffel til at skille mandlerne ad.
10.
Lad mandlerne køle helt af.
11.
Spis dem samme dag, eller opbevar dem i en lufttæt beholder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1745 kJ / 417 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 1,6 g.
Kostfibre: 1 %