Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Brændte mandler:

3.

Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Kom mandler, sukker, vand og salt på stegepanden, og tænd for middelhøj varme.

5.

Rør hele tiden rundt i mandlerne. Pas på, at du ikke sprøjter på dig selv.

6.

Først bliver sukkeret opløst i vandet, så det bliver helt flydende. Derefter vil vandet fordampe, og sukkeret vil blive til krystaller igen. Til sidst vil sukkeret smelte og blive til karamel.

7.

Mandlerne er færdige, når de er blanke.

8.

Fordel de færdige brændte mandler i ét lag på bagepapiret. Pas på! Mandlerne er meget varme.

9.

Brug grydeskeen og en gaffel til at skille mandlerne ad.

10.

Lad mandlerne køle helt af.

11.

Spis dem samme dag, eller opbevar dem i en lufttæt beholder.

Næringsindhold per portion

Energi: 1745 kJ / 417 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 1,6 g.

Kostfibre: 1 %

Inspiration

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 167 min

Glasur

Medium

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min