1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Jul>
  6. Brændte mandler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Brændte mandler:

3.

Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Kom mandler, sukker, vand og salt på stegepanden, og tænd for middelhøj varme.

5.

Rør hele tiden rundt i mandlerne. Pas på, at du ikke sprøjter på dig selv.

6.

Først bliver sukkeret opløst i vandet, så det bliver helt flydende og bobler. Det tager cirka 5 minutter.

7.

Når vandet er fordampet, vil sukkeret blive til krystaller igen. Sukkeret bliver hvidt og tørt. Fortsæt med at røre rundt.

8.

Rør rundt, så sukkeret samler sig om mandlerne, og skru ned på lav varme. Sukkeret vil også smelte lidt i bunden af panden. Fortsæt med at røre.

9.

Rør rundt, så mandlerne bliver lidt blanke på overfladen, men stadig har en knudret overflade. Sukkeret må ikke smelte så meget, at den knudrede overflade forsvinder. Så bliver sukkerlaget hårdt.

10.

Fordel de færdige brændte mandler i ét lag på bagepapiret. Pas på! Mandlerne er meget varme.

11.

Brug grydeskeen og en gaffel til at skille mandlerne ad.

12.

Lad mandlerne køle helt af.

13.

Spis dem samme dag, eller opbevar dem i en lufttæt beholder.

Næringsindhold per portion

Energi: 1745 kJ / 417 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 41 %

Heraf mættet fedt: 1,6 g.

Kostfibre: 1 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min