- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Brændte mandler
Brændte mandler
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kender du den søde og fristende duft af brændte mandler fra små boder i gaderne i de kolde måneder? Du kan lave dem selv med opskriften her fra GoCook. Det eneste du skal bruge er mandler, sukker og vand og en tykbundet gryde eller stegepande.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brændte mandler
Brændte mandler:
200 g. mandler
150 g. sukker
¾ dl. vand
1 knivspids salt
Mandler
Sukker
Vand
Salt
Køkkenredskaber til brændte mandler
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 kniv
1 ark bagepapir
1 bageplade
1 stegepande
1 grydeske
1 gaffel
1 lufttæt beholder (fx et sylteglas)
Køkkenvægt
Decilitermål
Kniv bestik
Bagepapir
Bageplade
Stegepande
Grydeske
Gaffel
Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brændte mandler:
3.
Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Kom mandler, sukker, vand og salt på stegepanden, og tænd for middelhøj varme.
5.
Rør hele tiden rundt i mandlerne. Pas på, at du ikke sprøjter på dig selv.
6.
Først bliver sukkeret opløst i vandet, så det bliver helt flydende og bobler. Det tager cirka 5 minutter.
7.
Når vandet er fordampet, vil sukkeret blive til krystaller igen. Sukkeret bliver hvidt og tørt. Fortsæt med at røre rundt.
8.
Rør rundt, så sukkeret samler sig om mandlerne, og skru ned på lav varme. Sukkeret vil også smelte lidt i bunden af panden. Fortsæt med at røre.
9.
Rør rundt, så mandlerne bliver lidt blanke på overfladen, men stadig har en knudret overflade. Sukkeret må ikke smelte så meget, at den knudrede overflade forsvinder. Så bliver sukkerlaget hårdt.
10.
Fordel de færdige brændte mandler i ét lag på bagepapiret. Pas på! Mandlerne er meget varme.
11.
Brug grydeskeen og en gaffel til at skille mandlerne ad.
12.
Lad mandlerne køle helt af.
13.
Spis dem samme dag, eller opbevar dem i en lufttæt beholder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1745 kJ / 417 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 1,6 g.
Kostfibre: 1 %