- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Bradepandekage med chokolade
Bradepandekage med chokolade
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Prøv Micki lækre chokoladekage, som er pyntet i alle regnbuens farver. En perfekt kage til at tage med på tur, med til klassen eller bare fordi.
Kagen giver cirka 20 stykker
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bradepandekage med chokolade
Kage:
350 g. blødt smør
360 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 store æg
100 g. kakaopulver
350 g. hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver
3 dl. kærnemælk
150 g. chokolade
½ tsk. salt
Glasur:
500 g. flormelis
6 spsk. vand
Konditorfarver
Smør
Sukker
Vaniljesukker
Æg
Kakaopulver
Hvedemel
Bagepulver
Kærnemælk
Chokolade (koge)
Salt
Flormelis
Vand
Konditorfarve (frugtfarve)
Køkkenredskaber: til bradepandekage med chokolade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 stor skål
1 elpisker
1 si
1 skærebræt
1 brødkniv
1 røreske
1 stor springform eller lille bradepande
Små skåle til glasur
1 spiseske
Køkkenvægt
Decilitermål
Stor røreskål
Elpisker
Si
Skærebræt
Brødkniv
Røreske
Springform
Lille røreskål
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
Bage kage:
4.
5.
Kom blødt smør, sukker og vaniljesukker i en stor skål, og pisk det hele til det er let og luftigt. Se videoen.
6.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk godt efter hvert æg, da dejen ellers vil skille. Fortsæt med at slå æggene ud et ad gangen, til du har rørt alle 6 æg ned i dejen. Se videoen.
7.
Si kakaopulver, hvedemel og bagepulver ned i dejen.
8.
Hak chokoladen i mindre stykker. Se videoen.
9.
10.
Beklæd en bradepande eller en stor springform.
11.
Hæld dejen i bradepanden eller springformen.
12.
Bag kagen i 50-60 minutter. Tag den ud, og lad den køle af, før du pynter den. Se videoen.
Glasur:
13.
Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Hvis glasuren bliver for tyk til, at du kan bruge den, så tilsæt ganske lidt vand, indtil den er, som du vil have den. Se videoen.
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 33481 kJ / 8002 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 232 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer