
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Bradepandekage med chokolade
Bradepandekage med chokolade
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Prøv Micki lækre chokoladekage, som er pyntet i alle regnbuens farver. En perfekt kage til at tage med på tur, med til klassen eller bare fordi.
Kagen giver cirka 20 stykker
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bradepandekage med chokolade
Kage:
350 g. blødt smør
360 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 store æg
100 g. kakaopulver
350 g. hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver
3 dl. kærnemælk
150 g. chokolade
½ tsk. salt
Glasur:
500 g. flormelis
6 spsk. vand
Konditorfarver

Smør

Sukker

Vaniljesukker

Æg

Kakaopulver

Hvedemel

Bagepulver

Kærnemælk

Chokolade (koge)

Salt

Flormelis

Vand

Konditorfarve (frugtfarve)
Køkkenredskaber: til bradepandekage med chokolade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 stor skål
1 elpisker
1 si
1 skærebræt
1 brødkniv
1 røreske
1 stor springform eller lille bradepande
Små skåle til glasur
1 spiseske

Køkkenvægt

Decilitermål

Stor røreskål

Elpisker

Si

Skærebræt

Brødkniv

Røreske

Springform

Lille røreskål

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
Bage kage:
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Kom blødt smør, sukker og vaniljesukker i en stor skål, og pisk det hele til det er let og luftigt. Se videoen.
6.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk godt efter hvert æg, da dejen ellers vil skille. Fortsæt med at slå æggene ud et ad gangen, til du har rørt alle 6 æg ned i dejen. Se videoen.
7.
Si kakaopulver, hvedemel og bagepulver ned i dejen.
8.
Hak chokoladen i mindre stykker. Se videoen.
9.
Bland kærnemælk, hakket chokolade og salt i dejen. Bland det hele sammen.
10.
Beklæd en bradepande eller en stor springform.
11.
Hæld dejen i bradepanden eller springformen.
12.
Bag kagen i 50-60 minutter. Tag den ud, og lad den køle af, før du pynter den. Se videoen.
Glasur:
13.
Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Hvis glasuren bliver for tyk til, at du kan bruge den, så tilsæt ganske lidt vand, indtil den er, som du vil have den. Se videoen.
14.
Fordel glasuren i flere små skåle. Rør ganske lidt af forskelligt frugtfarve ned i hver sin skål, så du får forskellige farver glasur.
15.
Tag en ske. Fordel den farvede glasur i klatter på kagen, så det bliver en flot kage med mange forskellige farver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 33481 kJ / 8002 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 232 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer