
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Fødselsdag>
- Boller med loppefrøskaller
Boller med loppefrøskaller (physillium)
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 62 min.
Sværhedsgrad: Medium

Er du nysgerrig efter at smage boller med et lille twist? Så prøv GoCooks opskrift på boller med loppefrøskaller. Når du bager brød eller boller med loppefrøskaller, så øger det brødets struktur. Samtidig hjælper loppefrøskallerne med at binde fugten, så brødet holder bedre sammen og ikke krummer så meget. Så prøv svampede boller lige her!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller med loppefrøskaller
Ingredienser
25 g. gær
5 dl vand
1 dl grahamsmel (60 g)
20 g loppefrøskaller
7 dl hvedemel (420 g)
1 tsk. salt
1 spsk. mælk til pensling
1 spsk. olie (til skål)

Gær

Vand

Loppefrøskaller (physillium)

Hvedemel

Salt

Mælk

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til boller med loppefrøskaller
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
Bagepapir
1 bageplade
1 elkedel
1 stor skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 lille skarp kniv
1 rent viskestykke
1 kop
1 bagepensel
1 bagerist

Køkkenvægt

Måleskeer

Målebæger

Bagepapir

Bageplade

Elkedel

Stor røreskål

Grydeske

Husholdningsfilm

Urtekniv

Viskestykke

Kop

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Kom gæren i skålen, og rør til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør. Se videoen.
5.
Kom grahamsmel og loppefrøskaller i skålen, og rør sammen.
6.
Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Slå luft i dejen med grydeskeen.
7.
Kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Se videoen.
8.
Fordel lidt olie i skålen. Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsover. Lad dejen hæve i 30-60 minutter et lunt sted.
9.
Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Form 10 boller, og læg dem på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
10.
Tænd ovnen på varmluft ved 200 grader.
11.
Hæld mælk i en kop, og pensl bollerne med mælken.
12.
Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollen bagt færdig.
13.
Lad bollerne køle af på en bagerist. Derefter er de klar til at blive spist. Velbekomme!
Tip: Brug bollerne i madpakken med dit yndlings fyld!
Tip: Brug bollerne i madpakken med dit yndlings fyld!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 349 kJ / 89 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 70 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer