
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Boller med æblesurdej
Boller med æblesurdej
Samlet tid: 785 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Opskriften giver 8-10 boller.
Husk at dejen skal hæve 12-18 timer på køkkenbordet ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller med æblesurdej
Dej:
165 g. aktiv æblesurdej
4 dl. vand
700 g. hvedemel (10-12 dl.)
50 g. grahamsmel (1 dl.)
2 tsk. salt
1 spsk. olie

Vand

Hvedemel

Grahamsmel

Salt

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til boller med æblesurdej
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
2 store skål
1 røreske
1 spiseske
1 røremaskine
Husholdningsfilm
1 bageplade
2 bordskånere
Bagepapir
1 bagerist

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Stor røreskål

Røreske

Spiseske

Foodprocessor

Husholdningsfilm

Bageplade

Bordskåner

Bagepapir

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Kom æblesurdej og vand i en stor skål, og rør det sammen.
4.
Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt. Rør dejen sammen i en røremaskine. Du kan også bruge en elpisker med dejkroge.
5.
Dejen skal slippe skålens kanter. Tilsæt eventuelt 1-2 spiseskeer ekstra hvedemel, hvis den er for våd.
6.
Smør en ny stor skål med olie, og læg dejen op i skålen. Læg låg på skålen eller dæk den med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 12-18 timer på køkkenbordet.
From og bag bollerne:
7.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Stil en bageplade ind i ovnen i mindst 20 minutter.
8.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Skær forsigtigt dejen ud i 8-10 lige store stykker, og læg dem på et stykke bagepapir. Pas på at du ikke ødelægger lufthullerne i dejen. Stykkerne må ikke røre ved hinanden.
9.
Tag bagepladen ud, hold den ud for bagepapiret med surdejs-stykkerne. Få hjælp af en voksen til at få bagepapiret med surdejs-stykkerne over på bagepladen. Pas på, du ikke brænder dig.
10.
Bag bollerne i ovnen i 15-18 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Det skal lyde hult. Se videoen.
11.
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 866 kJ / 207 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 81 %
Fedt: 8 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer