
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Boller i karry med kokosmælk
Boller i karry med kokosmælk
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller i karry med kokosmælk
Kødboller:
400 g. hakket grisekød
600 g. hakket grisekød
200 g. hakket grisekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 dl. hvedemel
1 ½ dl. hvedemel
½ dl. hvedemel
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 ½ l. vand
2 ¼ l. vand
¾ l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ris:
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
Karrysovs:
1 ½ løg
2 ¼ løg
¾ løg
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 squash
1 ½ squash
½ squash
2 æbler
3 æbler
1 æble
1 tsk. smør
1 ½ tsk. smør
½ tsk. smør
1 tsk. karry
1 ½ tsk. karry
½ tsk. karry
5 dl. kogevand fra kødbollerne
½ dåse kokosmælk
¾ dåse kokosmælk
¼ dåse kokosmælk
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Gulerodssalat:
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
1 fennikel
1 ½ fennikel
½ fennikel
2 spsk. hasselnødder
3 spsk. hasselnødder
1 spsk. hasselnødder
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble

Hakket grisekød

Salt

Peber

Løg

Æg

Hvedemel

Mælk

Vand

Brune ris (fuldkornsris)

Gulerod

Squash

Æble

Smør

Karry

Kogevand

Kokosmælk

Citron

Fennikel

Hasselnødder
Køkkenredskaber til boller i karry med kokosmælk
1 teske
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 stor skål
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 kop
2 store gryder
2 grydelåg
1 tallerken
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tyndskræller
2 spatler
1 hulske
2 mellemstore skåle
1 citruspresser
1 lille stegepande

Teske

Decilitermål

Spiseske

Stor røreskål

Grydeske

Urtekniv

Rivejern

Kop

Stor gryde

Grydelåg

Middagstallerken

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Tyndskræller

Spatel

Hulske

Mellem røreskål

Citruspresser

Stegepande
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Se videoen.
4.
Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.
5.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
Slå 2 æg ud i en kop, og pisk dem sammen med en gaffel. Hæld ¾ af det sammenpiskede æg op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
6.
Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.
7.
Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.
Kog kødboller:
8.
Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
9.
Tag en spiseske og en tallerken. Form 16 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tag en spiseske og en tallerken. Form 24 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tag en spiseske og en tallerken. Form 8 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
11.
Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
Ris:
12.
Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Se videoen.
13.
Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.
Karrysovs:
14.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern. Se videoen.
15.
Skyl æble, gulerod og squash. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Se videoen.
Skyl gulerod, squash og æble. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Se videoen.
16.
Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.
17.
Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Se videoen.
18.
Kom karry i gryden, og rør rundt.
19.
Kom gulerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.
20.
Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.
21.
Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.
22.
Hæld kokosmælk i gryden.
23.
Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Se videoen.
24.
Kom de kogte æbler og gulerødder, og de rå squashtern i sovsen som hele stykker, eller spis dem ved siden af.
Kom de kogte gulerødder og æbler, og de rå squashtern i sovsen som hele stykker, eller spis dem ved siden af.
25.
Smag din karrysovs til med salt og peber. Se videoen.
26.
Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.
27.
Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.
Gulerodssalat:
28.
Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Se videoen.
29.
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft. Se videoen.
30.
Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.
31.
Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet. Se videoen.
32.
Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.
33.
Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3921 kJ / 937 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 13,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer