- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Boller i karry med kokosmælk
Boller i karry med kokosmælk
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Klassikeren fra mormors køkken, som alle elsker. Og nu kan du lave den selv! Servér med en frisk og farverig gulerodssalat med smag af lakrids.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller i karry med kokosmælk
Kødboller:
400 g. hakket grisekød
600 g. hakket grisekød
200 g. hakket grisekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 dl. hvedemel
1 ½ dl. hvedemel
½ dl. hvedemel
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 ½ l. vand
2 ¼ l. vand
¾ l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ris:
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
Karrysovs:
1 ½ løg
2 ¼ løg
¾ løg
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 squash
1 ½ squash
½ squash
2 æbler
3 æbler
1 æble
1 tsk. smør
1 ½ tsk. smør
½ tsk. smør
1 tsk. karry
1 ½ tsk. karry
½ tsk. karry
5 dl. kogevand fra kødbollerne
½ dåse kokosmælk
¾ dåse kokosmælk
¼ dåse kokosmælk
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Gulerodssalat:
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
1 fennikel
1 ½ fennikel
½ fennikel
2 spsk. hasselnødder
3 spsk. hasselnødder
1 spsk. hasselnødder
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble
Hakket grisekød
Salt
Peber
Løg
Æg
Hvedemel
Mælk
Vand
Brune ris (fuldkornsris)
Gulerod
Squash
Æble
Smør
Karry
Kogevand
Kokosmælk
Citron
Fennikel
Hasselnødder
Køkkenredskaber til boller i karry med kokosmælk
1 teske
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 stor skål
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 kop
2 store gryder
2 grydelåg
1 tallerken
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tyndskræller
2 spatler
1 hulske
2 mellemstore skåle
1 citruspresser
1 lille stegepande
Teske
Decilitermål
Spiseske
Stor røreskål
Grydeske
Urtekniv
Rivejern
Kop
Stor gryde
Grydelåg
Middagstallerken
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Tyndskræller
Spatel
Hulske
Mellem røreskål
Citruspresser
Stegepande
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Se videoen.
4.
5.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
Slå 2 æg ud i en kop, og pisk dem sammen med en gaffel. Hæld ¾ af det sammenpiskede æg op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
6.
7.
Kog kødboller:
8.
Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
9.
Tag en spiseske og en tallerken. Form 16 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tag en spiseske og en tallerken. Form 24 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tag en spiseske og en tallerken. Form 8 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
11.
Ris:
12.
Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Se videoen.
13.
Karrysovs:
14.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern. Se videoen.
15.
Skyl æble, gulerod og squash. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Se videoen.
Skyl gulerod, squash og æble. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter. Se videoen.
16.
17.
Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Se videoen.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
Smag din karrysovs til med salt og peber. Se videoen.
26.
27.
Gulerodssalat:
28.
29.
30.
31.
Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet. Se videoen.
32.
33.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3921 kJ / 937 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 13,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer