- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Boller i karry med ærter
Boller i karry med ærter
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Boller i karry er en rigtig klassiker! Denne lækre gule ret vil helt sikkert få dit mundvand til at løbe. Ærterne giver et lækkert farvepift til retten. Server den til dine venner eller din familie, så bliver du helt sikkert populær!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller i karry med ærter
Ris:
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
2 dl ris
3 dl ris
1 dl ris
Kødboller:
400 g. hakket kalv og flæsk
600 g. hakket kalv og flæsk
200 g. hakket kalv og flæsk
2 tsk. groft salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
1 æg
2 æg
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Ca. 2 dl mælk
Ca. 3 dl mælk
Ca. 1 dl mælk
2 spsk. salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
3 l vand
4 ½ l vand
1 ½ l vand
Karrysovs:
2 store løg
3 store løg
1 æble
1 ½ æble
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
1-2 spsk. karry
2-3 spsk. karry
½ l kogevand fra bollerne eller 1 terning grøntsagsbouillon og ½ l vand
7 ½ dl kogevand fra bollerne eller grøntsagsbouillon
2 spsk. majsstivelse
3 spsk. majsstivelse
2 spsk. koldt vand
3 spsk. koldt vand
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. salt
1 knivspids friskkværnet peber
1 ½ knivspids peber
400 g. fine grønne ærter
600 g. fine grønne ærter
Vand
Salt
Basmatiris
Hakket gris og kalv
Æg
Hvedemel
Peber
Minimælk
Løg
Æble
Olie - smagsneutral
Karry
Grøntsagsbouillon
Majsstivelse
Ærter
Køkkenredskaber: til boller i karry med ærter
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 grydeske eller håndmixer
1 kop
1 stor gryde
2 mellem gryder
1 grydelåg
1 gaffel
1 spiseske
1 tallerken
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
2 røreskeer
2 teskeer
1 lille skål
1 piskeris
1 hulske
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Stor røreskål
Håndmixer
Kop
Stor gryde
Mellem gryde
Grydelåg
Gaffel
Spiseske
Middagstallerken
Skærebræt
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Røreske
Teske
Lille røreskål
Piskeris
Hulske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Hæld vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Se videoen.
4.
5.
Kødboller:
6.
Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i køkkenvasken eller læg en opvredet karklud under skålen, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Se videoen.
7.
Slå ægget ud i en kop. Fjern eventuelle skaller, og hæld ægget op i skålen med kødet. Vask hænder. Se videoen.
8.
9.
Kog kødbollerne:
10.
Kom 3 liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
Kom 4 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
Kom 1 ½ liter vand i en gryde, og tilsæt saltet. Bring vandet i kog.
11.
12.
13.
14.
15.
Karrysovs:
16.
Pil og hak løgene. Se videoen.
17.
Skræl æblet, og skær kernehus, stilk og blomst væk. Skær æblet ud i små tern. Se videoen.
18.
19.
Kom løgene i gryden, og skru ned på middel varme. Steg løgene i cirka 5 minutter. Rør hele tiden. De må ikke blive brune. Se videoen.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2310 kJ / 550 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 29 %
Heraf mættet fedt 5,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer