
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Bao med kylling
Bao med kylling
Samlet tid: 180 min.
Arbejdstid: 115 min.
Sværhedsgrad: Svær

Vi elsker street food! Her får du en favorit-ret fra Kina, bao, som er vildt bløde, søde dampede brød med lækkert fyld. Du bestemmer, hvor spicy de skal være. Her damper vi bao-brødene med et dørslag, så du ikke behøves at købe en dampkurv.
TIP: Hvis du ikke har tid til at lave de karakteristiske dampede bao-brød, kan du bruge pita-brød eller tortillas i stedet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bao med kylling
16 bao-boller:
3 dl. vand
25 g. gær
3 tsk. sukker
2 spsk. olie
Ca. 500-600 g. hvedemel
1 ½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 ½ -2 liter vand
2 ¼ - 3 liter vand
¾ -1 liter vand
3 kyllingebrystfileter
4 ½ kyllingebrystfileter
1 ½ kyllingebrystfileter
1 spsk. sesamolie
1 ½ spsk. sesamolie
½ spsk. sesamolie
4 spsk. hoisinsovs
6 spsk. hoisinsovs
2 spsk. hoisinsovs
1 ½ spsk. soja
2 ¼ spsk. soja
¾ spsk. soja
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 tsk. revet frisk ingefær
1 ½ tsk. revet frisk ingefær
½ tsk. revet frisk ingefær
½ dl. vand
2 ¼ - 3 liter vand
¾ -1 liter vand
Kålsalat:
1 lille agurk
1 ½ lille agurk
½ lille agurk
150 g. gulerødder
225 g. gulerødder
75 g. gulerødder
150 g. hvidkål eller spidskål
225 g. hvidkål eller spidskål
75 g. hvidkål eller spidskål
1 ½ spsk. æblecider-eddike
2 ¼ spsk. æblecider-eddike
¾ spsk. æblecider-eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Tilbehør:
1 spsk. sesamfrø
1 ½ spsk. sesamfrø
½ spsk. sesamfrø
2 dl. frisk spinat eller koriander
3 dl. frisk spinat eller koriander
1 dl. frisk spinat eller koriander
Sriracha chilisovs eller sød chilisovs

Vand

Gær

Sukker

Olie - smagsneutral

Hvedemel

Salt

Bagepulver

Kyllingebryst

Sesamolie

Hoisinsovs

Soja

Hvidløg

Ingefær (frisk)

Agurk

Gulerod

Hvidkål

Æblecidereddike

Sesamfrø

Spinat

Sriracha - hot chili sauce
Køkkenredskaber til bao med kylling
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 teskeer
2 spiseskeer
1 lille gryde
1 stor røreskål
1 røreske
4 mellem skåle
Husholdningsfilm
1 mellem gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tyndskræller
2 gafler
1 dejskraber
1 kagerulle
1 stort glas
1 bagepensel
1 stor gryde med låg
1 dørslag
1 rent viskestykke
3 kaffefiltre
1 paletkniv
1 lille skål
1 rivejern
1 stegepande

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Lille gryde

Røreskål

Røreske

Mellem røreskål

Husholdningsfilm

Mellem gryde

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Tyndskræller

Gaffel

Dejskraber

Kagerulle

Glas

Bagepensel

Stor gryde

Dørslag

Viskestykke

Paletkniv

Lille røreskål

Rivejern

Stegepande
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bao-brød:
3.
Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt. Sluk for gryden, og tag den af varmen. Hæld vandet over i en røreskål.
4.
Smuldr gæren i vandet, og kom sukkeret op i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olie.
5.
Bland mel, salt og bagepulver grundigt i en skål for sig.
6.
Kom melblandingen op i gærblandingen lidt ad gangen. Når du ikke længere kan røre det sammen i skålen, så kom lidt mel på køkkenbordet sammen med dejen, og ælt bao-dejen med hænderne i 5 minutter. Kom den færdigt-æltede dej op i en skål, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 1 ½ time.
Kyllingefyld:
7.
Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
8.
Når vandet koger, skal kyllingen ned i gryden, og koge i 25 minutter. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
Kålsalat:
9.
Skyl grøntsagerne. Skær agurken i skiver. Kom dem op i en skål for sig.
10.
Skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller til at skrælle gulerødderne på samme side, så du får lange, brede, ultra-tynde strimler. Kom dem op i en anden skål. Se videoen.
11.
Skær spidskålen i tynde strimler, og kom dem op til gulerods-strimlerne. Se videoen.
12.
Hæld æbleeddike og salt over gulerødderne og spidskålen. Vend kålsalaten sammen.
Kyllingefyld - fortsat:
13.
Tjek, om kyllingen er færdig. Skær det største kyllingebryst over på midten, og tjek, om det er helt hvidt i midten. Hvis det stadig er lyserødt, skal det koge lidt mere.
14.
Når kyllingekødet er kogt færdigt, så tag det op. Lad det køle lidt af, og brug så to gafler til at trække kyllingekødet fra hinanden i trevler.
Bao-boller - fortsat:
15.
Kom en smule mel på bordet, og vend dejen forsigtigt ud af skålen med en dejskraber. Vend dejen rundt i melet, så der kommer mel på alle sider af dejen.
16.
Rul dejen ud med en kagerulle. Tjek, at dejen ikke sidder fast i bordet. Hvis den stadig hænger fast, så kom mere mel på bordet under dejen.
17.
Tryk, og drej bao-boller ud af dejen med et glas eller en udstikker på cirka 8 centimeter i diameter. Ælt resterne sammen, og lad det hæve 20 minutter igen, og form nye baos af dej-resten på samme måde. Se videoen.
18.
Pensl bao-bollerne med olie, fold dem på midten til en halvcirkel, så olien er inde i bao-bollen. Rul igen hver bao-bolle lidt fladere med kagerullen.
19.
Kom vand i bunden af en stor gryde, så det går cirka 3-4 centimeter op af grydens sider. Sæt dørslaget ned i gryden, og tjek, at vandet ikke rører bunden af dørslaget. Tag dørslaget op igen. Varm vandet op, til det simrer.
20.
Fugt 3 kaffefiltre forsigtigt med koldt vand, og fordel dem i dørslaget. Læg 1 bao-bolle på hvert kaffefilter, så de ikke rører hinanden. Sæt dørslaget ned i gryden.
21.
Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Se videoen.
Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Se videoen.
Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Se videoen.
22.
Så snart bao-bollerne er dampet færdige, og hævet op, skal du tage dem hurtigt af kaffefiltrene, så de ikke hænger fast. Du kan bruge en tang eller en paletkniv, så du ikke brænder dig. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne. Hæld eventuelt mere vand i gryden undervejs, da det fordamper.
Kyllingefyld - fortsat:
23.
Kom sesamolie, hoisinsovs og soja i en skål, og rør det sammen til en sovs med en gaffel.
24.
Varm en stegepande med høje kanter til middelvarme, og kom kyllingekødet og sovsen op i stegepanden.
25.
Pil og hak hvidløg fint. Kom hvidløget op til kyllingen. Se videoen.
26.
Pil ingefær, og og riv det på den fine side af et rivejern. Kom ingefæren og vand op til kyllingen. Se videoen.
27.
Kog kyllingekødet i 5 minutter, mens du rører rundt med en paletkniv, til kyllingen er helt dækket og klistret ind i den lækre sovs. Kom kyllingefyldet op i en skål.
Tilbehør:
28.
Varm en stegepande op til middelvarme. Kom sesamfrø på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Rør rundt med en paletkniv, så de ikke brænder på.
29.
Skyl koriander eller spinat.
Samle bao:
30.
Åbn bao-bollen forsigtigt, så den ikke knækker. Kom kålsalat og agurk i bunden, så kyllingefyld, spinat eller koriander, sesam og til sidst chilisovs, hvis du tør. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3141 kJ / 751 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer