- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Bao med kylling
Bao med kylling
Samlet tid: 180 min.
Arbejdstid: 115 min.
Sværhedsgrad: Svær
Vi elsker street food! Her får du en favorit-ret fra Kina, bao, som er vildt bløde, søde dampede brød med lækkert fyld. Du bestemmer, hvor spicy de skal være. Her damper vi bao-brødene med et dørslag, så du ikke behøves at købe en dampkurv.
TIP: Hvis du ikke har tid til at lave de karakteristiske dampede bao-brød, kan du bruge pita-brød eller tortillas i stedet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bao med kylling
16 bao-boller:
3 dl. vand
25 g. gær
3 tsk. sukker
2 spsk. olie
Ca. 500-600 g. hvedemel
1 ½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
Kyllingefyld:
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 ½ -2 liter vand
2 ¼ - 3 liter vand
¾ -1 liter vand
3 kyllingebrystfileter
4 ½ kyllingebrystfileter
1 ½ kyllingebrystfileter
1 spsk. sesamolie
1 ½ spsk. sesamolie
½ spsk. sesamolie
4 spsk. hoisinsovs
6 spsk. hoisinsovs
2 spsk. hoisinsovs
1 ½ spsk. soja
2 ¼ spsk. soja
¾ spsk. soja
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 tsk. revet frisk ingefær
1 ½ tsk. revet frisk ingefær
½ tsk. revet frisk ingefær
½ dl. vand
2 ¼ - 3 liter vand
¾ -1 liter vand
Kålsalat:
1 lille agurk
1 ½ lille agurk
½ lille agurk
150 g. gulerødder
225 g. gulerødder
75 g. gulerødder
150 g. hvidkål eller spidskål
225 g. hvidkål eller spidskål
75 g. hvidkål eller spidskål
1 ½ spsk. æblecider-eddike
2 ¼ spsk. æblecider-eddike
¾ spsk. æblecider-eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Tilbehør:
1 spsk. sesamfrø
1 ½ spsk. sesamfrø
½ spsk. sesamfrø
2 dl. frisk spinat eller koriander
3 dl. frisk spinat eller koriander
1 dl. frisk spinat eller koriander
Sriracha chilisovs eller sød chilisovs
Vand
Gær
Sukker
Olie - smagsneutral
Hvedemel
Salt
Bagepulver
Kyllingebryst
Sesamolie
Hoisinsovs
Soja
Hvidløg
Ingefær (frisk)
Agurk
Gulerod
Hvidkål
Æblecidereddike
Sesamfrø
Spinat
Sriracha - hot chili sauce
Køkkenredskaber til bao med kylling
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 teskeer
2 spiseskeer
1 lille gryde
1 stor røreskål
1 røreske
4 mellem skåle
Husholdningsfilm
1 mellem gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tyndskræller
2 gafler
1 dejskraber
1 kagerulle
1 stort glas
1 bagepensel
1 stor gryde med låg
1 dørslag
1 rent viskestykke
3 kaffefiltre
1 paletkniv
1 lille skål
1 rivejern
1 stegepande
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Lille gryde
Røreskål
Røreske
Mellem røreskål
Husholdningsfilm
Mellem gryde
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Tyndskræller
Gaffel
Dejskraber
Kagerulle
Glas
Bagepensel
Stor gryde
Dørslag
Viskestykke
Paletkniv
Lille røreskål
Rivejern
Stegepande
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bao-brød:
3.
Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt. Sluk for gryden, og tag den af varmen. Hæld vandet over i en røreskål.
4.
5.
6.
Kyllingefyld:
7.
Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
8.
Kålsalat:
9.
Skyl grøntsagerne. Skær agurken i skiver. Kom dem op i en skål for sig.
10.
Skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller til at skrælle gulerødderne på samme side, så du får lange, brede, ultra-tynde strimler. Kom dem op i en anden skål. Se videoen.
11.
Skær spidskålen i tynde strimler, og kom dem op til gulerods-strimlerne. Se videoen.
12.
Kyllingefyld - fortsat:
13.
Tjek, om kyllingen er færdig. Skær det største kyllingebryst over på midten, og tjek, om det er helt hvidt i midten. Hvis det stadig er lyserødt, skal det koge lidt mere.
14.
Bao-boller - fortsat:
15.
Kom en smule mel på bordet, og vend dejen forsigtigt ud af skålen med en dejskraber. Vend dejen rundt i melet, så der kommer mel på alle sider af dejen.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
Kyllingefyld - fortsat:
23.
Kom sesamolie, hoisinsovs og soja i en skål, og rør det sammen til en sovs med en gaffel.
24.
25.
26.
27.
Tilbehør:
28.
Varm en stegepande op til middelvarme. Kom sesamfrø på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Rør rundt med en paletkniv, så de ikke brænder på.
29.
Samle bao:
30.
Åbn bao-bollen forsigtigt, så den ikke knækker. Kom kålsalat og agurk i bunden, så kyllingefyld, spinat eller koriander, sesam og til sidst chilisovs, hvis du tør. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3141 kJ / 751 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer