- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Bami goreng
Bami goreng
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Ketjap manis og sambal oelek. Kender du det? Det gør du, når du er færdig med den her fantastiske indonesiske klassiker. 160.000 elever har lavet opskriften i skolekøkkener over hele landet, og du kan jo prøve at spørge nogle af dem, om det var et hit?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bami goreng
Nudler:
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
250 g. nudler (gerne fuldkorn)
375 g. nudler (gerne fuldkorn)
125 g. nudler (gerne fuldkorn)
Grøntsager:
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
200 g. broccoli eller asparges-broccoli
300 g. broccoli eller asparges-broccoli
100 g. broccoli eller asparges-broccoli
100 g. grønkål (3 store blade)
150 g. grønkål (4 ½ store blade)
50 g. grønkål (1 ½ store blade)
2 kyllingebryst-fileter (cirka 250-300 g.)
3 kyllingebryst-fileter (cirka 300-400 g.)
1 kyllingebryst-filet (cirka 140 g.)
1-2 spsk. olie
2-3 spsk. olie
½-1 spsk. olie
Eventuelt 2 spsk. cashewnødder
Eventuelt 3 spsk. cashewnødder
Eventuelt 1 spsk. cashewnødder
Sovs:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
3 spsk. østerssovs
4 ½ spsk. østerssovs
1 ½ spsk. østerssovs
3 spsk. sojasovs
4 ½ spsk. sojasovs
1 ½ spsk. sojasovs
3 spsk. ketjap manis (eller sojasauce og 1 tsk. sukker)
4 ½ spsk. ketjap manis (eller sojasovs og 1 ½ tsk. sukker)
1 ½ spsk. ketjap manis (eller sojasovs og ½ tsk. sukker)
1 tsk. sambal oelek (eller ½ hakket chili)
1 ½ tsk. sambal oelek (eller ¾ hakket chili)
½ tsk. sambal oelek (eller ¼ hakket chili)
Salt
Nudler (fuldkorn)
Gulerod
Broccoli
Grønkål
Kyllingebryst
Olie - smagsneutral
Cashewnødder
Hvidløg
Østerssovs
Soja
Sød sojasovs (ketjap manis)
Sambal oelek
Køkkenredskaber: til bami goreng
1 køkkenvægt
1 dørslag
2 spiseskeer
1 teske
1 mellem gryde med låg
1 dørslag
2-3 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 lille skål
1 stegepande eller wok
1 paletkniv
1 hvidløgspresser
Køkkenvægt
Dørslag
Spiseske
Teske
Mellem gryde
Dørslag
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille røreskål
Stegepande
Paletkniv
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Nudler:
3.
Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.
4.
Kom salt og nudlerne forsigtigt i vandet. Kog dem i 2 minutter uden låg. Rør i nudlerne under kogningen.
5.
Stil et dørslag i vasken, og hæld nudlerne i dørslaget. Hæld koldt vand over nudlerne, så de ikke klistrer sammen.
Grøntsager:
6.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem over, så stykkerne er 3-4 centimenter lange. Se videoen.
7.
Tag et gulerodsstykke, og skær en lille skive af den lange side, så guleroden ikke ruller på skærebrættet.
8.
Skær gulerodsstykket i tynde skiver og derefter i tynde stave ligesom tændstikker (julienne). Gentag med de andre stykker gulerod. Se videoen.
9.
Skyl broccoli eller asparges-broccoli. Skær broccoli-stokken af, og skær den i tynde stave. Skær broccoli-buketterne i mindre stykker. Hold dem adskilt. Hvis du bruger asparges-broccoli, skal de hver især skæres i 4-5 stykker. Se videoen.
10.
Skyl grønkålen grundigt i en skål med vand, og riv bladene af hver stilk. Hak grønkålen i små stykker. Se videoen.
11.
Tag et nyt skærebræt, og skær kyllingebrystet i tern. Vask hænder.
Sovs:
12.
Pil et hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser ned i en lille skål. Fortsæt sådan med det andet fed. Se videoen.
Pil et hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser ned i en lille skål. Fortsæt sådan med de næste fed. Se videoen.
Pil et hvidløg, og pres det med en hvidløgspresser ned i en lille skål. Se videoen.
13.
Kom østerssovs, sojasovs, ketjap manis (eller soja) og sambal oelek (eller hakket chili) i skålen. Rør rundt.
14.
Kom olie på en stegepande eller en wok, og varm det op til høj varme.
15.
Kom kylling-ternene op i stegepanden. Lad dem stege i 2 minutter. Rør rundt.
16.
Kom gulerødder og stokken af broccolien eller asparges-broccolien op i stegepanden. Lad dem stege med i 3 minutter, mens du rører rundt.
17.
Kom resten af broccolien eller asparges-broccolien, og grønkålen op i stegepanden. Rør rundt.
18.
Tilsæt sovsen, og rør rundt.
19.
Stil et dørslag i vasken, og hæld nudlerne i dørslaget.
20.
Kom nudlerne tilbage i gryden, og hæld sovs og grøntsager fra stegepanden over.
21.
Pynt eventuelt med cashewnødder.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1861 kJ / 445 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer