- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Bagte æg
Bagte æg
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern. Æg bagt i portionsforme kalder man også æg i kokotte, når det skal være ekstra fint.
Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagte æg
Bagte æg:
2 håndfulde babyspinat
3 håndfulde babyspinat
1 håndfuld babyspinat
2 skiver skinke
3 skiver skinke
1 skive skinke
4 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
6 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
2 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
1 dl madlavningsfløde
1 ½ dl madlavningsfløde
½ dl madlavningsfløde
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 æg
6 æg
2 æg
Spinat
Skinke (skiveskåret)
Revet ost
Madlavningsfløde
Salt
Peber
Æg
Køkkenredskaber til bagte æg
1 decilitermål
1 bagerist
1 dørslag
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellemstor skål
1 spiseske
1 grydeske
4 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
6 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
2 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
1 kop
Decilitermål
Bagerist
Dørslag
Skærebræt
Urtekniv
Mellem røreskål
Spiseske
Grydeske
Metal muffinsform
Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Slå æg ud i skålene:
9.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med resten af æggene, så der kommer ét æg i hver skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med resten af æggene, så der kommer ét æg i hver skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Bag æggene:
10.
11.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 685 kJ / 164 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 5 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer