
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Bagte æg
Bagte æg
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

De bagte æg er perfekte til brunchbordet. Kom lige det i, som du bedst kan lide. Prøv for eksempel også at tilføje tomater eller peberfrugt skåret i tern. Æg bagt i portionsforme kalder man også æg i kokotte, når det skal være ekstra fint.
Tip: Bag æg, som du bedst kan lide at spise dem. Hvis du bedst kan lide smilende æg, så giv dem cirka 2 minutter mindre. Eller hvis du bedst kan lide at æggeblommen er fast, så kan du give dem cirka 2 minutter mere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagte æg
Bagte æg:
2 håndfulde babyspinat
3 håndfulde babyspinat
1 håndfuld babyspinat
2 skiver skinke
3 skiver skinke
1 skive skinke
4 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
6 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
2 spsk. revet ost, f.eks. mozzarella eller cheddar
1 dl madlavningsfløde
1 ½ dl madlavningsfløde
½ dl madlavningsfløde
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 æg
6 æg
2 æg

Spinat

Skinke (skiveskåret)

Revet ost

Madlavningsfløde

Salt

Peber

Æg
Køkkenredskaber til bagte æg
1 decilitermål
1 bagerist
1 dørslag
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellemstor skål
1 spiseske
1 grydeske
4 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
6 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
2 små ovnfaste skåle (6-8 cm i diameter) eller faste metal muffinsforme
1 kop

Decilitermål

Bagerist

Dørslag

Skærebræt

Urtekniv

Mellem røreskål

Spiseske

Grydeske

Metal muffinsform

Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Sæt en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 180 grader.
4.
Skyl babyspinaten i et dørslag under koldt vand, og lad den dryppe af.
5.
Hak babyspinaten groft, og kom den op i en skål.
6.
Skær skinken i små tern, og kom den op i skålen til spinaten.
7.
Kom revet ost, madlavningsfløde, salt og peber op i skålen, og rør det sammen.
8.
Tag 4 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.
Tag 6 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.
Tag 2 små ovnfaste skåle frem, og fordel blandingen i hver skål.
Slå æg ud i skålene:
9.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med resten af æggene, så der kommer ét æg i hver skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med resten af æggene, så der kommer ét æg i hver skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det over blandingen i én af skålene. Pas på, at æggeblommen ikke flyder ud, og at der ikke kommer æggeskaller med. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Bag æggene:
10.
Sæt skålene i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver brændte.
Sæt skålene i ovnen, og bag æggene i cirka 20 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver brændte.
11.
Tag de bagte æg ud af ovnen, når de er blevet let gyldne, og æggehviden er stiv. Pas på, du ikke brænder dig. De ovnfaste skåle er varme.
12.
Servér de bagte æg, mens de stadig er varme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 685 kJ / 164 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 5 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer