- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Halloween>
- Bagt græskar med kødsovs
Bagt græskar med kødsauce
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Se DET er multi-funktionalitet på ypperste plan: Når maden serveres i sig selv! Opskriften på at bruge et hokkaido græskar på en helt ny måde!
Her får du bagt græskar fyldt til randen med kødsovs, det skal helst vælte ud faktisk. Og så er der samtidigt Halloween-pynt på bordet.
Tip: Du kan også bruge hakket kyllingkød i stedet for hakket oksekød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt græskar med kødsovs
Ris:
300 g. fuldkornsris
450 g fuldkornsris
150 g fuldkornsris
7 dl. vand
10 ½ dl. vand
3 ½ dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Fyldt græskar:
1 hokkaido-græskar
2 hokkaido-græskar
1 løg
3 løg
3 fed hvidløg
9 fed hvidløg
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
½ rød chili (valgfri)
¾ rød chili (valgfri)
¼ rød chili (valgfri)
1 spsk. olie
3 spsk. olie
400 g. hakket oksekød
600 g hakket oksekød
200 g hakket oksekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 dåse tomatpuré
1 ½ dåse tomatpuré
½ dåse tomatpuré
1 ½ tsk. paprika
2 ¼ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
2 tsk. tørret oregano
3 tsk. tørret oregano
1 tsk. tørret oregano
½ terning grøntsagsbouillon
¾ terning grøntsagsbouillon
¼ terning grøntsagsbouillon
Brune ris (fuldkornsris)
Vand
Salt
Hokkaidogræskar (orange)
Løg
Hvidløg
Gulerod
Chili
Olie - smagsneutral
Hakket oksekød
Peber
Tomatpuré
Paprika
Oregano (tørret)
Grøntsagsbouillon
Køkkenredskaber til bagt græskar med kødsovs
1 køkkenvægt
1 tekse
1 teske
1 teske
1 decilitermål
2 mellemstore gryder
2 grydelåg
1 spiseske
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 gulerodsskræller
1 rivejern
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Mellem gryde
Grydelåg
Spiseske
Bagepapir
Bageplade
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Tag en gryde. Kom ris, vand og salt i gryden. Læg låg på, og bring vandet i kog. Kog risene efter anvisningen på pakken. Se videoen.
Tag en gryde. Kom ris, vand og salt i gryden. Læg låg på, og bring vandet i kog. Kog risene efter anvisningen på pakken. Se videoen.
Bage græskaret:
4.
5.
6.
Kødsovs:
7.
Pil, og hak løg og hvidløg fint.
Pil, og hak løg og hvidløg fint.
8.
Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Se videoen.
Skræl gulerødderne. Tag et rivejern, og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Se videoen.
9.
10.
Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og hvidløg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens. Se videoen.
Tag en mellemstor gryde. Kom olie i gryden, og varm den op. Kom løg og hvidløg i, og lad dem stege et par minutter, til de er klare. Rør rundt imens. Se videoen.
11.
Kom kød, salt og peber i gryden. Vask hænder, efter du har rørt ved råt kød. Steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
Kom kød, salt og peber i gryden. Vask hænder, efter du har rørt ved råt kød. Steg det i 3-4 minutter, til kødet er brunt. Rør imens.
12.
13.
Fyld græskaret:
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2552 kJ / 610 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer