- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Baconsandwich
Baconsandwich - BLT sandwich
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Denne baconsandwich opskrift stammer fra USA, hvor den hedder BLT sandwich. ’B’ for Bacon, ’L’ for lettuce, som er salat, og ’T’ for tomat. På dansk ville denne sandwich derfor få navnet ’BST’ Bacon-Salat-Tomat. Nej, tak. Vi går med det amerikanske navn for denne lækkerhed!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til baconsandwich
BLT sandwich
½ dl creme fraiche
¾ dl creme fraiche
¼ dl creme fraiche
2 spsk. ketchup
3 spsk. ketchup
1 spsk. ketchup
4 tomater
6 tomater
2 tomater
4 salatblade
6 salatblade
2 salatblade
1 pk. bacon
1 ½ pk. bacon
½ pk. bacon
8 stk. toastbrød
12 stk. toastbrød
4 stk. toastbrød
Creme fraiche
Tomatketchup
Tomat
Grønt salathoved
Bacon
Toastbrød (fuldkorn)
Køkkenredskaber til baconsandwich
1 decilitermål
1 kop
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spatel
1 tallerken
Køkkenrulle
1 brødrister
1 smørekniv
4 tallerkener til servering
1 tallerken
1 tallerken
Decilitermål
Kop
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Spatel
Middagstallerken
Køkkenrulle
Brødrister
Kniv bestik
Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Kom cremefraiche og ketchup i en lille kop, og bland det sammen til en dressing.
Fyld:
4.
Skyl salaten grundigt. Pluk blade af, eller skær salaten i store stykker. Se videoen.
5.
Tag et skærebræt og skarp kniv. Skyl tomatene, og skær dem i skiver.
6.
Stil en stegepande på kogepladen, og varm den op.
7.
Læg baconskiverne på stegepanden. Se videoen.
8.
Steg baconskiverne ved middelvarme, til de er lysebrune og sprøde. Læg et kaffefilter på en tallerken. Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem på kaffefilteret.
Saml sandwiches:
9.
10.
11.
12.
Top dine sandwiches med resten af det ristede toastbrød.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1399 kJ / 334 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer