
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Baconsandwich
Baconsandwich
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Denne sandwich stammer fra USA, hvor den hedder BLT sandwich. ’B’ for Bacon, ’L’ for lettuce, som er salat, og ’T’ for tomat. På dansk ville denne sandwich derfor få navnet ’BST’ Bacon-Salat-Tomat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til baconsandwich
Ingredienser
½ dl cremefraiche
¾ dl cremefraiche
¼ dl cremefraiche
2 spsk. ketchup
3 spsk. ketchup
1 spsk. ketchup
4 tomater
6 tomater
2 tomater
4 salatblade
6 salatblade
2 salatblade
1 pk. bacon
1 ½ pk. bacon
½ pk. bacon
8 stk. toastbrød
12 stk. toastbrød
4 stk. toastbrød

Creme fraiche

Tomatketchup

Tomat

Grønt salathoved

Bacon

Toastbrød (fuldkorn)
Køkkenredskaber til baconsandwich
1 decilitermål
1 kop
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spatel
1 tallerken
Køkkenrulle
1 brødrister
1 smørekniv
4 tallerkener til servering
1 tallerken
1 tallerken

Decilitermål

Kop

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stegepande

Spatel

Middagstallerken

Køkkenrulle

Brødrister

Kniv bestik

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag en lille kop. Kom cremefraiche og ketchup i, og bland det sammen til en dressing.
4.
Skyl tomaterne og salatbladene grundig.
5.
Tag et skærebræt og skarp kniv, og skær tomaterne i skiver.
Tag et skærebræt og en skarp kniv, og skær tomaterne i skiver.
Tag et skærebræt og en skarp kniv, og skær tomaterne i skiver.
6.
Stil en stegepande på kogepladen. Varm den op.
7.
Læg baconskiverne på stegepanden.
8.
Steg baconskiverne ved middelvarme, til de er lysebrune og sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken. Tag baconskiverne af stegepanden, og læg dem på køkkenrullen.
9.
Rist toastbrødene i en brødrister.
10.
Smør lidt af dressingen på hvert toastbrød.
11.
Læg en skive toastbrød på hver tallerken, og fordel salatblade, tomater og bacon ovenpå.
12.
Top dine sandwichs med resten af det ristede toastbrød.
13.
Server straks, eller tag en sandwich med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1399 kJ / 334 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %