
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Asparges>
- Aspargessalat
Aspargessalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvad gør man, når de voksne mener, man skal spise asparges? Jo, man hælder masser af lækkerier over dem og serverer dem som salat. Bum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til aspargessalat
Ingredienser
1 bundt asparges
1 ½ bundt asparges
½ bundt asparges
1 citron
1 ½ citron (kun saften)
½ citron (kun saften)
50 g. parmesanost i flager
75 g. parmesanost i flager
25 g. parmesanost i flager
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
30 g. pinjekerner
45 g. pinjekerner
15 g. pinjekerner
1 spsk. olie

Grønne asparges

Citron

Parmesanost

Salt

Peber

Pinjekerner

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til aspargessalat
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 lille gryde
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 serveringsfad
1 citruspresser
1 stegepande
1 paletkniv

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Lille gryde

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Serveringsfad

Citruspresser

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Aspargessalat:
3.
Skyl aspargesene, og knæk stokken af. Se videoen.
4.
Kom cirka ½ liter vand i en gryde, og bring vandet i kog. Kom aspargesene i gryden, og lad dem koge i 1 minut. Hæld vand og asparges ned i et dørslag, og kom koldt vand over aspargesene.
5.
Skær aspargesene over på skrå i cirka 2 centimeter lange stykker. Læg dem i et fad.
6.
Skær citronen over, og pres saften af den. Se videoen.
Rist pinjekerner:
7.
Kom pinjekerner på en tør stegepande, og varm op til middel varme. Rist dem, til de begynder at tage farve. Rør rundt med en paletkniv imens.
Saml salaten:
8.
Dryp olie og citronsaft over aspargesene, og drys med parmesanost, salt, peber og pinjekerner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 310 kJ / 74 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 13 %
Fedt: 67 %
Heraf mættet fedt: 1,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min