- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Smørelse og dip>
- Ærtepesto
Ærtepesto
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Pesto er oprindeligt en sauce fra Italien lavet af frisk basilikum, hvidløg og pinjekerner, som bliver blendet med olivenolie og parmesan. I denne opskrift har vi skiftet basilikum ud med frosner ærter. Det er perfekt som topping på bagt fisk, eller som dip. Du kan også bruge friske ærter. Det dufter af dansk sommer!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ærtepesto
Ærtepesto:
200 g ærter
1 fed hvidløg
30 g pinjekerner eller mandler
50 g parmesanost
½ dl olivenolie
½ citron
½ tsk. salt
1 knivspids friskkværnet sort peber
Ærter
Hvidløg
Pinjekerner
Parmesanost
Jomfruolivenolie
Citron
Salt
Peber
Køkkenredskaber til ærtepesto
1 minihakker eller foodprocessor
1 stor skål
1 spiseske
1 sæt måleskeer
Minihakker
Stor røreskål
Spiseske
Måleskeer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ærtepesto:
3.
Hæld ærterne i en skål. Hæld kogende vand over dem fra en kogekedel. Lad dem trække i 5 minutter.
4.
Sæt en si i vasken. Hæld ærterne i sien.
5.
Kom ærterne i en minihakker eller en foodprocessor sammen med olien.
6.
Pil hvidløget, og hak det. Kom det ned i blenderen.
7.
Kom pinjekerner eller mandler ned i blenderen.
8.
Riv parmesanosten ned i blenderen.
9.
Blend ærterne til de er uden store klumper.
10.
Pres saften af citronen. Se videoen.
11.
Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / MANGLER kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer