- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Smuldredej>
- Æbletærte med smuldredej
Æbletærte med smuldredej
Samlet tid: 70 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her er opskriften på en æbletærte, der er lynhurtig at lave. Måske verdens hurtigste æbletærte! Æbletærten har et tyndt lag smuldredej af mørdej som giver et blødt låg, ligesom en klassisk æbletærte med låg. Du kan spise æbletærten lun eller kold.
Opskriften giver 8 portioner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbletærte med smuldredej
Kage:
1 spsk. smør
1 kg. æbler
1 dl. sukker
2 tsk. stødt kanel
Smuldredej:
100 g koldt smør
175 g hvedemel
50 g sukker
Tilbehør:
1½ dl. creme fraiche, 9%
Smør
Æble
Sukker
Kanel (stødt)
Hvedemel
Creme fraiche
Køkkenredskaber til æbletærte med smuldredej
1 tærtefad
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 spiseske
1 teske
1 bagerist
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 røreske
1 stor skål
Tærteform
Køkkenvægt
Målebæger
Spiseske
Teske
Bagerist
Urtekniv
Skærebræt
Mellem røreskål
Røreske
Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblefyld:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Smør et ovnfast fad med smør.
5.
Vask æblerne, skær dem i halve, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i grove tern, og læg dem i fadet. Se videoen.
6.
Kom sukker og kanel i en skål. Bland det sammen med en røreske. Hæld blandingen over æblerne.
Smuldredej:
7.
Skær smørret i små stykker, og kom det i en stor skål.
8.
Kom hvedemel i skålen med smørret. Smuldr det sammen med hænderne, indtil det er ensartet og grynet.
9.
10.
Bag æblekagen i 30-40 minutter, indtil den er gylden.
11.
Server den lune æble-smuldrekage med creme fraiche til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 11849 kJ / 2832 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 77 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer