Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Æblesurdej:

3.

Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store tern.

4.

Kom æbleternene i en blender. Blend, til det er en jævn grød.

5.

Skold et stort sylteglas: Stil glasset og låget i vasken. Hæld kogende vand i både glasset og låget, og hæld vandet ud. Pas på du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen.

6.

Hæld æblemosen i glasset, og læg låget løst på.

7.

Stil glasset på en tallerken på køkkenbordet i 5-6 dage, til den er blevet mørk og har hævet lidt op, og den lugter af mørk øl. Rør i grøden hver dag.

Næringsindhold per portion

Energi: 218 kJ / 52 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 93 %

Fedt: 5 %

Energiindhold er pr. 100 g. æblesurdej

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 135 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min