- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Æbleskiver med gær
Æbleskiver med gær
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
I gamle dage spiste de æbleskiver bagt med gær - æbleskiverne var hele 5 gange så store, som dem vi spiser i dag! Og så fik de ikke sukker og marmelade til… Meeen, det kan du jo godt gøre alligevel ;-)
Opskriften giver cirka 40 æbleskiver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbleskiver med gær
Æbleskiver:
4 æg
185 g. hvedemel
60 g. smør
2 ½ dl. mælk
½ tsk. gær
1 tsk. kardemomme
Smør til bagning
Tilbehør:
Marmelade
Flormelis
Æg
Hvedemel
Smør
Mælk
Gær
Kardemomme (stødt)
Solbærmarmelade
Flormelis
Køkkenredskaber til æbleskiver med gær
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
2 mellemstore skåle
1 røreske
1 æbleskivepande
1 håndmixer
1 kniv
2 spiseskeer
1 ovnfast fad
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Mellem røreskål
Røreske
Æbleskivepande
Håndmixer
Kniv bestik
Spiseske
Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Kom dem i hver sin skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
6.
7.
8.
Steg æbleskiverne:
9.
10.
11.
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 188 kJ / 45 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 1,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer