1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Frugt, bær og nødder>
  5. Æbler>
  6. Æblekage med rugbrødsrasp

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Æblemos:

3.

Tag et skærebræt, en lille skarp kniv og en kartoffelskræller. Skræl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i tynde både.

4.

Tag en gryde. Kom æblebåde, vaniljesukker, vand, den tomme vaniljestang og sukker i gryden.

5.

Kog æblerne i cirka 10 minutter, til de er helt møre. Rør rundt med en grydeske en gang imellem. Stik i et stykke æble med en lille spids kniv. Hvis kniven slipper nemt, er æblerne møre, og det hele er blevet til mos. Hvis æblemosen er for tynd, kan du lade den koge lidt længere, så væsken forsvinder.

6.

Lad mosen køle af, imens du laver resten.

Æblekagerasp:

7.

Tag et rivejern frem. Riv brødet på den fine side af rivejernet.

8.

Tag en stegepande frem. Kom smør på stegepanden, og lad det smelte.

9.

Kom rugbrød, sukker og salt på stegepanden, og rist det i cirka 10 minutter, til raspen er sprød. Rør hele tiden.

10.

Tag et stykke bagepapir. Hæld raspen over på bagepapiret, og lad den køle af.

Pynt:

11.

Tag en stor skål og en håndmixer. Kom fløde i skålen, og pisk den til flødeskum. Se videoen.

Saml kagen:

12.

Tag en glasskål frem. Læg et lag æblemos i bunden, og kom et lag rasp ovenpå. Gentag, så du får 2 lag.

13.

Kom flødeskummet på toppen af æblekagen, og servér.

Næringsindhold per portion

Energi: 1480 kJ / 354 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 11,2 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min