
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Smuldredej>
- Æblecrumble
Æblecrumble
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Her er en æblekage med crunchy æblecrumble også kaldet æblesmuldrekage, der er en super hurtig opskrift. Denne crumble er med mysli, som giver lidt crunch. Du kan udelade rosinerne, hvis du ikke bryder dig om varme rosiner. Og du kan servere æblecrumble i små skåle i stedet for et fad. Det er også super nice!
Opskriften giver 8 portioner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblecrumble
Kage:
1 spsk. smør
1 kg. æbler
1 dl. sukker
2 tsk. stødt kanel
1 dl. rosiner
Smuldre-dej:
100 g. smør
1 dl. hvedemel
4 dl. mysli
Tilbehør:
1½ dl. creme fraiche, 9%

Smør

Æble

Sukker

Kanel (stødt)

Rosiner

Hvedemel

Mysli

Creme fraiche
Køkkenredskaber til æblecrumble
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 spiseske
1 teske
1 bagerist
1 ovnfast fad (cirka 20 x 30 centimeter)
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 røreske
1 stor skål

Køkkenvægt

Målebæger

Spiseske

Teske

Bagerist

Ovnfast fad

Urtekniv

Skærebræt

Mellem røreskål

Røreske

Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblefyld:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Smør et ovnfast fad med smør.
5.
Vask æblerne, skær dem i halve, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i grove tern, og læg dem i fadet. Se videoen.
6.
Kom sukker, kanel og rosiner i en skål. Bland det sammen med en røreske. Hæld blandingen over æblerne.
Crumble:
7.
Skær smørret i små stykker, og kom det i en stor skål.
8.
Kom hvedemel og mysli i skålen med smørret. Smuldr det sammen med hænderne, indtil det er ensartet og grynet.
9.
Hæld smuldredejen over æblerne.
10.
Bag æblekagen i 30-40 minutter, indtil den er gylden.
11.
Server den lune æble-smuldrekage med creme fraiche til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 11849 kJ / 2832 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 77 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 70 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 65 min