
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Boller>
- Æbleboller
Æbleboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Tadaaa, de blødeste, skønneste, søde boller med æble er på vej til dig - det eneste du skal gøre er at følge opskriften.
Opskriften giver cirka 8 æbleboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbleboller
Æbleboller:
1 æble
2 dl. vand eller kærnemælk
25 g. gær
1 æg
1 knivspids salt
1 spsk. sukker
1 spsk. olie
1 tsk. kanel
½ tsk. salt
1 dl. grahamsmel
5 dl. hvedemel
1 spsk. perlesukker eller alm. sukker

Æble

Kærnemælk

Gær

Æg

Salt

Sukker

Olie - smagsneutral

Kanel (stødt)

Grahamsmel

Hvedemel

Perlesukker
Køkkenredskaber til æbleboller
Bagepapir
1 bageplade
1 rivejern
1 skål stor
1 decilitermål
1 lille gryde
1 røreske
1 kop
1 gaffel
1 spiseske
1 teske
1 rent viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist

Bagepapir

Bageplade

Rivejern

Stor røreskål

Decilitermål

Lille gryde

Røreske

Kop

Gaffel

Spiseske

Teske

Viskestykke

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Læg bagepapir på en bageplade. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Skyl æblet og riv det på den grove side af et rivejern. Se videoen.
5.
Varm kærnemælk eller vand op i en gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Væsken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.
6.
Hæld væsken op i en stor skål. Smuldr gæren i skålen, og rør, til gæren er opløst. Se videoen.
7.
Slå ægget ud i en kop, og kom 1 knivspids salt i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.
8.
Hæld halvdelen af ægget i dejen. Gem den anden halvdel til at pensle bollerne med.
9.
Kom sukker, olie, kanel og revet æble i skålen, og rør rundt.
10.
Kom salt og grahamsmelet i skålen, og rør rundt.
11.
Kom lidt efter lidt hvedemelet i skålen, mens du rører dejen sammen.
12.
Drys lidt mel på bordet, når du ikke kan røre mere. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Se videoen.
Forme:
13.
Rul dejen ud til en pølse, og skær den ud i 8 stykker. Form 8 æbleboller, og læg dem på bagepladen. De må ikke røre ved hinanden. Se videoen.
14.
Læg et rent viskestykke over bollerne. Lad dem hæve i mindst 15 minutter, og helst til de har dobbelt størrelse.
15.
Pensl bollerne med resten af det sammenpiskede æg. Drys lidt perlesukker eller almindeligt sukker over bollerne. Se videoen.
Bage:
16.
Bag bollerne i 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollerne bagt færdige. Se videoen.
17.
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 677 kJ / 162 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 15 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer