- Hjem >
- Opskrifter >
- Bagværk >
- Gærdej, mager >
- Boller >
- Æbleboller
Æbleboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Snart dufter dit køkken af bløde, søde æbleboller - følg bare opskriften her.
Mængderne giver ca. 8 æbleboller.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbleboller
Æbleboller:
1 æble
2 dl vand eller kærnemælk
25 g gær
1 æg
1 knivspids salt
1 spsk. sukker
1 spsk. olie
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. salt
1 dl grahamsmel
5 dl hvedemel
1 spsk. perlesukker eller alm. sukker
Æble
Kærnemælk
Gær
Æg
Salt
Sukker
Olie - smagsneutral
Kanel (stødt)
Grahamsmel
Hvedemel
Perlesukker
Køkkenredskaber til æbleboller
Bagepapir
1 bageplade
1 rivejern
1 skål stor
1 decilitermål
1 lille gryde
1 røreske
1 kop
1 gaffel
1 spiseske
1 teske
1 rent viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist
Bagepapir
Bageplade
Rivejern
Stor røreskål
Decilitermål
Lille gryde
Røreske
Kop
Gaffel
Spiseske
Teske
Viskestykke
Bagepensel
Bagerist
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft, og læg bagepapir på en bageplade.
4.
5.
Varm kærnemælk eller vand op i en gryde, til det er lunkent. Brug din lillefinger til at mærke temperaturen, væsken skal være lige så varm som din finger. Se videoen.
6.
7.
Slå ægget ud i en kop, og tilsæt 1 knivspids salt i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.
8.
9.
Bland sukker, olie, kanel og revet æble i dejen.
10.
Rør salt og grahamsmel i.
11.
Tilsæt hvedemel efter lidt, mens du rører dejen sammen.
12.
Form:
13.
14.
Læg et rent viskestykke over bollerne. Lad dem hæve i mindst 15 minutter, og helst til de er blevet dobbelt så store.
15.
Pensl bollerne med resten af det sammenpiskede æg. Drys lidt perlesukker eller almindeligt sukker over bollerne. Se videoen.
Bage:
16.
Bag bollerne i ovnen i 15 minutter, til de er gennembagte. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er bollerne bagt færdige. Se videoen.
17.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per styk
Energi: 677 kJ / 162 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 15 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration