- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, mager>
- Boller>
- Æbleboller
Æbleboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Tadaaa, de blødeste, skønneste, søde boller med æble er på vej til dig - det eneste du skal gøre er at følge opskriften.
Opskriften giver cirka 8 æbleboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbleboller
Æbleboller:
1 æble
2 dl. vand eller kærnemælk
25 g. gær
1 æg
1 knivspids salt
1 spsk. sukker
1 spsk. olie
1 tsk. kanel
½ tsk. salt
1 dl. grahamsmel
5 dl. hvedemel
1 spsk. perlesukker eller alm. sukker
Æble
Kærnemælk
Gær
Æg
Salt
Sukker
Olie - smagsneutral
Kanel (stødt)
Grahamsmel
Hvedemel
Perlesukker
Køkkenredskaber til æbleboller
Bagepapir
1 bageplade
1 rivejern
1 skål stor
1 decilitermål
1 lille gryde
1 røreske
1 kop
1 gaffel
1 spiseske
1 teske
1 rent viskestykke
1 bagepensel
1 bagerist
Bagepapir
Bageplade
Rivejern
Stor røreskål
Decilitermål
Lille gryde
Røreske
Kop
Gaffel
Spiseske
Teske
Viskestykke
Bagepensel
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
7.
Slå ægget ud i en kop, og kom 1 knivspids salt i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.
8.
9.
10.
11.
12.
Forme:
13.
14.
15.
Pensl bollerne med resten af det sammenpiskede æg. Drys lidt perlesukker eller almindeligt sukker over bollerne. Se videoen.
Bage:
16.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 677 kJ / 162 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 15 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer