Stil sød sojasovs i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Når du har åbnet for sojaen, skal du opbevare den i køleskabet.
- >
- Leksikon >
- Grundsmage >
- Umami smag >
- Sovs og bouillon >
- Sød sojasovs (ketjap manis)
Sød sojasovs (ketjap manis)

Sød sojasovs bliver også kaldt ketjap manis. Det er en lys sojasovs, som er lavet af 80 % hvede og 20 % soyabønner. Sød sojasovs smager lidt sødere end normal sojasovs. Sojasovsen er sød, fordi der er sukker i hvede.
I det asiatiske køkken bruger man ofte sød sojasovs. Sød sojasovs er god at bruge i stedet for normal sojasovs i retter, som kan blive for salte.
Smag: Sødt og salt.
Holdbarhed

3 år på hylden (Uåbnet)

1 år i køleskabet (Åbnet)