Rødbede

Rødbede er en grøntsag. Rødbeder er hårde og kan både være aflange og runde. Udenpå er rødbeder brunlige og under skrællen er de røde. Du skal skrælle rødbeder inden du spiser dem. Rødbeder kan du spise rå i salater eller kogte som eksempelvis i rødebedesuppe med peberrodscreme. Du kan også bruge rødbeder i bagværk som rodfrugtboller med havregryn.

 

Smag: Sødt.

Holdbarhed

2 måneder i køleskabet

Opbevaring

Tag rødbederne ud af posen og læg dem i køleskabets grøntsagsskuffe. Her kan de holde sig i op til 2 måneder. 

Retter med rødbede

Rødbedebøffer med quinoa

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Rødbedesuppe

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Bagt torsk med æg og sprød bacon

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Rodfrugttærte med bacon

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min