Pizzamel

Pizzamel er et slags hvedemel, som man bruger til at lave pizza. Pizzamel har meget protein og gluten i sig, som gør dejen blød og strækbar. Det får pizzadejen til at give en sprød og lækker skorpe, når den bliver bagt.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ PIZZAMEL OG TIPO 00?

Tipo 00 er en anden slags mel, som kommer fra Italien. Tipo 00 betyder, at melet er meget fint og hvidt, og at det kun bruger den bedste del af kornet.

Pizzamel og tipo 00 er næsten det samme, fordi de begge er fine og har meget gluten i sig. Begge slags mel kalder sig pizzamel. Men nogle gange kan der være forskel på, hvor meget protein de har, og det kan ændre på dejen. Nogle slags pizzamel er lavet af tipo 00, mens andre er lavet af tipo 0. Tipo 0 er grovere og giver ikke så god en pizzadej. Det er en god idé at læse på pakken, hvad der er i melet, når du køber det.

Holdbarhed

1 år på hylden

Opbevaring

Pizzamel kan typisk holde sig et år fra det er malet. Men brug det så hurtigt som muligt, da det bliver dårligere til at hæve, hvis det bliver for gammelt. Gammelt mel kan også blive angrebet af bl.a. melmider.

Retter med pizzamel

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 1440 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min