Grønne bønner

Grønne bønner er en grøntsag. De er mørkegrønne og på længde med en finger. De kaldes også fine grønne bønner, eller Haricots Verts, som er fransk og betyder, grønne bønner. Du kan både få friske og frosne bønner. Kog, damp eller svits grønne bønner før du spiser dem. Brug bønner som tilbehør til lasagne med kødsovs eller som fyld i farsbrød.

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

5 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar grønne bønner i en plastikpose i køleskabets grøntsagsskuffe. Her kan de holde sig 5-7 dage. Du kan også komme grønne bønner i fryseren, men først skal du blanchere dem. Det gør du ved at koge dem i 2 minutter, hæld koldt vand på, og lad dem dryppe af i en dørslag. Nu er de klar til at komme i en frysepose og i fryseren. 

Retter med grønne bønner

Bønnesalat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 12 min

Bønnesalat med tomater

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 57 min

Kartoffel-æggekage med bønnesalat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Panerede grisekoteletter

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min