Chili (flager)

Chilifrugten findes i mange former, farver og størrelser. Det var Columbus, der opdagede chili i Sydamerika, og i dag bruger man den i det meste af verden. Chili kan være meget stærkt og brænde i munden. Det stærke stof i en chili hedder cap-sai-cin. Det er det, der brænder. Derfor skal du altid vaske hænderne grundigt, når du har rørt ved chili.

Chiliflager er tørret chili. De giver en stærk smag, og er specielt gode i gryderetter, som fx chili con carne. Du kan også drysse chiliflager på pizzaen.

 

Smag: Stærkt

Holdbarhed

2 år på hylden

Opbevaring

Opbevar chiliflager tørt og køligt

Retter med chili (flager)

Spanske tapas

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Mangodip

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

One pot pasta med chorizo og spinat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Quinoasalat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min