Champignon

Champignon er en svamp. Den er hvid i overfladen og har brune lameller under hatten. Champignoner har en mild og neutral smag. Rens champignonerne grundigt, inden du spiser dem. Brug en lille kniv og meget lidt vand. Hvis svampe bliver meget våde, mister de deres smag. Spis champignon rå i salater eller stegte, for eksempel i grønsagslasagne med svampe.

SMAG: Umami

SÆSON: Champignoner kan fås året rundt i supermarkederne, men hvis du selv vil plukke dem, er der størst sandsynlighed for at finde dem i det tidlige efterår.

Holdbarhed

1 år i fryseren

7 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar champignon i en papirspose i køleskabet. Her kan de holde sig i cirka 7 dage. Du kan også komme svampe i fryseren. Skær dem i skiver eller grove stykker. Kog dem i 2 minutter, og kom koldt vand på svampene. I fryseren kan champignon holde sig op til 1 år. Champignoner, der har været i fryseren, kan bruges til gryderetter eller sovs.

Retter med champignon

Kartoffel-svampesalat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Omelet med champignon

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Spaghetti med rodfrugter

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Forårsruller med risnudler

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 83 min