Basilikum

Basilikum er en krydderurt. Den stammer fra Asien, men bliver i dag brugt i det meste af verden. Du kender måske basilikum bedst i italiensk mad.

FRISK BASILIKUM

Basilikum har lysegrønne blade med en fin krydret og let bitter smag. Det er olier i bladene, der giver smagen. Frisk basilikum bliver sort, når man koger den sammen med fx tomater. Så tilsæt frisk basilikum til sidst i en ret.

Du kan godt spise stænglen. Hvis stænglen er meget tyk, kan du plukke bladene af og nøjes med at bruge dem. Skyl basilikum, inden du bruger den.

TØRRET BASILIKUM

Du kan også få tørret basilikum. Den tørrede basilikum smager mere kraftigt og har en mere peberagtig smag. Tørret basilikum kan du bruge direkte i en varm ret.

Brug basilikum i salater, kødsovs eller til en pastaret.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

10 dage i køleskabet

5 dage på bordet

Opbevaring

Opbevar frisk basilikum på køkkenbordet ved stuetemperartur. Kom ikke frisk basilikum i køleskabet.

Retter med basilikum

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 20 min