Opbevar frisk basilikum på køkkenbordet ved stuetemperartur. Kom ikke frisk basilikum i køleskabet.
- >
- Leksikon>
- Krydderier og krydderurter>
- Krydderurter>
- Basilikum
Basilikum
Basilikum er en krydderurt. Den stammer fra Asien, men bliver i dag brugt i det meste af verden. Du kender måske basilikum bedst i italiensk mad.
FRISK BASILIKUM
Basilikum har lysegrønne blade med en fin krydret og let bitter smag. Det er olier i bladene, der giver smagen. Frisk basilikum bliver sort, når man koger den sammen med fx tomater. Så tilsæt frisk basilikum til sidst i en ret.
Du kan godt spise stænglen. Hvis stænglen er meget tyk, kan du plukke bladene af og nøjes med at bruge dem. Skyl basilikum, inden du bruger den.
TØRRET BASILIKUM
Du kan også få tørret basilikum. Den tørrede basilikum smager mere kraftigt og har en mere peberagtig smag. Tørret basilikum kan du bruge direkte i en varm ret.
Brug basilikum i salater, kødsovs eller til en pastaret.
Holdbarhed
6 måneder i fryseren
10 dage i køleskabet
5 dage på bordet