Ærter

Ærter er en grøntsag. Ærter er små lysegrønne kugler. Friske ærter sidder fast i en ærtebælg. Åben ærtebælgen og pil ærterne ud. Frosne ærter er pillet ud af bælgen.

Du kan spsie ærterne kolde i for eksempel i salater eller som fyld i pitabrød. Du kan også spise dem varme i boller i karry.

 

Smag: Sødt.

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

5 dage i køleskabet

Opbevaring

Kom friske ærter i en frysepose, og opbevar dem i køleskabets grøntsagsskuffe. Her kan de holde sig 5-7 dage. Du kan også komme ærter i fryseren, men først skal du blanchere dem. Det gør du ved at koge dem i 1 minut, komme koldt vand på, og lade dem dryppe af. Når de er dryppe af, er de klar til at komme i en frysepose og herefter i fryseren. 

Retter med ærter

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min