
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Wrap med tyrkiske oksedeller
Wrap med tyrkiske oksedeller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv at lave disse tyrkiske oksedeller næste gang, I har grillaften! Specielt fordi, den her wrap smager herregodt dagen derpå. Hvis det regner, så kan dellerne sagtens laves på en stegepande.
Rul dine wraps stramt sammen, og rul et stykke madpapir stramt rundt om. Så er de lige til at tage med på farten. Hvis du tør, så er syltet chili rigtig sejt i den her wrap!
Tip: Wrappen er også god med grillet kylling eller laks!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wrap med tyrkiske oksedeller
Oksedeller:
1 rødløg
1 ½ rødløg
½ rødløg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ bundt persille
¼ bundt persille
500 g hakket oksekød (max 10 % fedt)
750 g hakket oksekød (max 10 % fedt)
250 g hakket oksekød (max 10 % fedt)
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
1 knivspids peber
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kanel
1 knivspids stødt kanel
½ tsk. stødt fennikelfrø
1 tsk. stødt fennikelfrø
1 knivspids stødt fennikelfrø
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt nellike
1 knivspids stødt nellike
2 æg
3 æg
1 æg
2 spsk. rosiner
3 spsk. rosiner
1 spsk. rosiner
Dressing:
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
12 spsk. creme fraiche 9 %
2 ½ dl creme fraiche 9 %
6 spsk. creme fraiche 9 %
½ bundt persille
¼ bundt persille
1 tsk. salt
1 knivspids salt
1 tsk. peber
1 knivspids peber
Tilbehør:
8 blade salat
12 blade salat
4 fuldkornswraps
6 fuldkornswraps

Rødløg

Hvidløg

Persille

Hakket oksekød

Salt

Peber

Kanel (stødt)

Fennikelfrø

Nellike (stødt)

Æg

Rosiner

Agurk

Creme fraiche

Grønt salathoved

Tortillas, fuldkorn
Køkkenredskaber til wrap med tyrkiske oksedeller
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 viskestykke
1 stor røreskål
1 røreske
1 teske
2 spiseske
2 spiseskeer
2 spiseskeer
1 blender
1 glasskål

Køkkenvægt

Skærebræt

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Viskestykke

Røreskål

Røreske

Teske

Spiseske

Søjleblender

Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Oksedeller:
3.
Pil rødløget, og hak det fint. Se videoen.
4.
Pil hvidløget, og hak det fint. Se videoen.
5.
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
Se videoen.
Se videoen.
6.
Kom det hakkede oksekød i en skål. Vask hænder.
7.
Kom salt, peber og krydderierne i kødet. Rør det sammen.
8.
Kom rødløg, hvidløg og halvdelen af persillen i farsen. Rør det sammen.
9.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i farsen. Gentag med alle æggene. Vask hænder. Se videoen.
10.
Kom rosinerne i farsen, og rør den sammen.
11.
Stil farsen i køleskabet.
Dressing:
12.
Skyl agurken, og skær den i store stykker.
Dressing: Skyl agurken. Skær den i store stykker.
13.
Kom creme fraiche og agurk i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper.
Kom cremefraiche og agurk i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper.
14.
Hæld dressingen i en skål.
15.
Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.
16.
Hak persillen, og kom den ned i dressingen. Rør dressingen sammen, og lad den trække.
17.
Smag dressingen til med salt og peber.
Fyld:
18.
Skyl salaten, og dup den tør med et rent viskestykke. Se videoen.
Steg oksedeller:
19.
Tag farsen ud af køleskabet.
20.
Form oksedellerne med hænderne, og tryk dem lidt flade. De må gerne være lidt rustikke. Vask hænder.
21.
Grill oksedellerne på en mellemvarm grill, til de er gennemstegte. Du kan også stege dem på en stegepande.
22.
Lun dine wraps på en brødrister eller i 10 sekunder i mikroovnen.
23.
Fyld dine wraps med dressing, salat og oksedeller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2232 kJ / 533 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 31 %
Heraf mættet fedt: 6,65 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer