- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Wrap med tyrkiske oksedeller
Wrap med tyrkiske oksedeller
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Prøv at lave disse tyrkiske oksedeller næste gang, I har grillaften! Specielt fordi, den her wrap smager herregodt dagen derpå. Hvis det regner, så kan dellerne sagtens laves på en stegepande.
Rul dine wraps stramt sammen, og rul et stykke madpapir stramt rundt om. Så er de lige til at tage med på farten. Hvis du tør, så er syltet chili rigtig sejt i den her wrap!
Tip: Wrappen er også god med grillet kylling eller laks!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wrap med tyrkiske oksedeller
Oksedeller:
1 rødløg
1 ½ rødløg
½ rødløg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ bundt persille
¼ bundt persille
500 g hakket oksekød (max 10 % fedt)
750 g hakket oksekød (max 10 % fedt)
250 g hakket oksekød (max 10 % fedt)
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
1 knivspids peber
½ tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kanel
1 knivspids stødt kanel
½ tsk. stødt fennikelfrø
1 tsk. stødt fennikelfrø
1 knivspids stødt fennikelfrø
½ tsk. stødt nellike
1 tsk. stødt nellike
1 knivspids stødt nellike
2 æg
3 æg
1 æg
2 spsk. rosiner
3 spsk. rosiner
1 spsk. rosiner
Dressing:
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
12 spsk. creme fraiche 9 %
2 ½ dl creme fraiche 9 %
6 spsk. creme fraiche 9 %
½ bundt persille
¼ bundt persille
1 tsk. salt
1 knivspids salt
1 tsk. peber
1 knivspids peber
Tilbehør:
8 blade salat
12 blade salat
4 fuldkornswraps
6 fuldkornswraps
Rødløg
Hvidløg
Persille
Hakket oksekød
Salt
Peber
Kanel (stødt)
Fennikelfrø
Nellike (stødt)
Æg
Rosiner
Agurk
Creme fraiche
Grønt salathoved
Tortillas, fuldkorn
Køkkenredskaber til wrap med tyrkiske oksedeller
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 viskestykke
1 stor røreskål
1 røreske
1 teske
2 spiseske
2 spiseskeer
2 spiseskeer
1 blender
1 glasskål
Køkkenvægt
Skærebræt
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Viskestykke
Røreskål
Røreske
Teske
Spiseske
Søjleblender
Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Oksedeller:
3.
Pil rødløget, og hak det fint. Se videoen.
4.
Pil hvidløget, og hak det fint. Se videoen.
5.
Se videoen.
6.
7.
8.
9.
10.
Kom rosinerne i farsen, og rør den sammen.
11.
Dressing:
12.
Skyl agurken, og skær den i store stykker.
Dressing: Skyl agurken. Skær den i store stykker.
13.
Kom creme fraiche og agurk i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper.
Kom cremefraiche og agurk i en blender. Blend, til der ikke er flere klumper.
14.
15.
Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.
16.
Hak persillen, og kom den ned i dressingen. Rør dressingen sammen, og lad den trække.
17.
Fyld:
18.
Steg oksedeller:
19.
20.
21.
22.
23.
Fyld dine wraps med dressing, salat og oksedeller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2232 kJ / 533 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 31 %
Heraf mættet fedt: 6,65 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer